Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 1.9 TDI 1Z]Nie przekracz 2500 obr/min na zimnym silniku

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: hudy » 28 lis 2010, 11:15

chyba że nigdy tak nie miałeś i że faktycznie nie kręci się wyżej niż 2500 tys.ja mam B4 od 5 lat i od zawsze np w zimę po całonocnym postoju był słabszy.po prostu dodajesz mu gazu ma max a on jedzie jak by był bez turbo mimo tego że turbo słychać jak się załącza.co do tego do jakich obrotów się wtedy kreci to ci nie odpowiem bo tego nigdy nie sprawdzałem...druga sprawa to co by miały do tego filtry jeśli dzieje ci się to tylko przez chwile a później jeździ normalnie?? gdyby to była wina filtrów to by cały czas mulił...

olapiotr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: olapiotr » 28 lis 2010, 11:19

Może wina gęstego paliwa które wmiarę czasu się ogrzewa.

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: MUNIOR » 28 lis 2010, 11:24

semiro pisze:[ktoś na forum pisał kiedyś że jest to spowodowane przez jakąś blokadę czy coś takiego by nie męczyć silnika gdy jest zimny..]Może masz racje ale mam zetorka już pare lat i nigdy tego nie było w firmowych autach też.Wymieniłem filtr paliwa i zobaczymy co dziś pokaże.
Blokada ,powiadasz :roll: hmm... nic takiego nie istnieje .Jedyna blokada to mała dawka paliwa na zimnym silniku ,zwiększana w trakcie rozgrzewania .W sumie można to nazwać blokadą ;-) A że silnik o temperaturze ok.0 stopni i poniżej "nie jedzie"jak ciepły ,to jak najbardziej normalne .Fizyki nie oszuka ,opory silnika w temperaturze poniżej zera są tak duże że nic w tym dziwnego ,do tego dochodzi tak samo zimne paliwo ,więc siłą rzeczy nie może to jechać normalnie dopuki się trochę nie rozgrzeje

semiro
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: semiro » 28 lis 2010, 12:23

A jednak wymiana filtra pomogła :-D Dziś rano pomimo mrozu odpalił bez problemu i od razu jechał tak samo jak na rozgrzanym silniku.Dzięki za pomoc.Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl