Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1Z b4 TDi] Nie przyjemny zapach po odpaleniu

Awatar użytkownika
trepek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Grzegorz
Model: Inny
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.6 ABC+lpg

Post autor: trepek » 28 lis 2010, 14:34

Niczym innym bo odma to odprowadzenie "wyziewów" silnika, czyli odpowietrzenie skrzyni korbowej. A to pachnie taką skiszoną kapustą (dla niektórych oczywiście, wiadomo).

UKI_XX
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: UKI_XX » 28 lis 2010, 18:22

odma zgnilizną :?: mi to bardziej przypomina zapach spalin lub gaszonej świeczki :mrgreen: to na jakim oleju trzeba jeździć żeby śmierdziało zgnilizną czy też kapustą :?:

według mnie to albo jakiś gryzoń padł w okolicach nagrzewnicy (niekoniecznie w kanale grewczym, możliwe że nawet poza) ewentualnie na skrzyni biegów, możliwe że złapałeś jakiegoś wróbla w chłodnicę albo intercooler, rozkładające się szczątki zwierzyny z asfaltu lub jakiś pasażer (albo i kierowca) wlazł w jakąś "minę" i zapomniał butów wytrzeć

Awatar użytkownika
trepek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Grzegorz
Model: Inny
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.6 ABC+lpg

Post autor: trepek » 28 lis 2010, 18:26

UKI_XX pisze:i zapomniał butów wytrzeć
Nie zapomniał, w dywaniki wytarł :mrgreen:

A co do odmy to jeżdżę na Motulu 6100 synergie. Szczerzę to nigdy się nie zastanawiałem czym to pachnie, ale jak jeździłem kiedyś swego czasu z zupełnie wolną odmą to dziewczyna powiedziała mi, że czuć kiszoną kapustą ;-)

A jak wiadomo, są dwa punkty kobiecej polityki:
1) Kobieta ma zawsze rację.
2) Jeśli wydaje Ci się coś innego to wróć do punktu nr 1. :-P

Awatar użytkownika
leszek_gdansk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: leszek_gdansk » 28 lis 2010, 18:58

UKI_XX pisze:według mnie to albo jakiś gryzoń padł w okolicach nagrzewnicy (niekoniecznie w kanale grewczym, możliwe że nawet poza) ewentualnie na skrzyni biegów, możliwe że złapałeś jakiegoś wróbla w chłodnicę albo intercooler, rozkładające się szczątki zwierzyny z asfaltu lub jakiś pasażer (albo i kierowca) wlazł w jakąś "minę" i zapomniał butów wytrzeć
Nie no butów nikt nie miał zaminowanych hehe także nie ma się co tym obawiać a jeśli chodzi o gryzonie lub o podobne tego typu rzeczy to oglądałem i badałem wszystko i nie ma śladu po jakimś niechcianym gapowiczem :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl