Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[all b4]na zapłonie pali bezpiecznik 15

ODPOWIEDZ
szuma2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[all b4]na zapłonie pali bezpiecznik 15

Post autor: szuma2 » 28 lis 2010, 15:00

witam kolegów kolejny raz
moja audi to avant w tdi z ac
dpo wczoraj było wszystko ok a dzisiaj chce jechac i nie mam kierunków , zmieniam bezpiecznik a on od razu sie pali wiec z wyjazdu nici a autko na kanał
wiec tak awaryjne działaja , po zdemontowaniu pajaka i przerywacza kierunków bezpiecznik nadal sie pali po przekreceniu stacyjki, koledzy pomózcie co moze byc przyczyną bo rozkrece całą bude zaraz a tego nie chce , i zapomniał bym wiazka klapy tylniej regenerowana ok miesiaca i zrobiona naprawde solidnie wiec na to raczej nie stawiam
co dalej prosze o szybkie i celne opowiedzi :mrgreen:
zapomniałem dodac wymieniałem wczoraj przepływke ale jezdziłem wczoraj i było ok a rozkreciłem cały filter powietrza i te wszystkie przewody pod nim dla mnie wygladaja ok
nie wiem czy to omoze aleodpiąłem wtyczki od wycieraczek i wciaz od razu paliło bezpiecznik, wyjmowałem tez włacznik awaryjnych i tez bez zmian

[ Dodano: 2010-11-29, 18:16 ]
doszedłem do tego ze zwarcie robi na bezpieczniku 15stce przekażnik 213 z skrzynki na podszybiu a snieg pruszy a zednego elektryka w poblizu brak a zeden nie zamierza przyjechać
jakas droba podpowiedz <piwo> bedzie na pewno

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 02 gru 2010, 14:00

Bezpiecznik 15 jest od wycieraczek oraz zasila czujnik w chłodnicy włączający wentylatory.
W którym miejscu tego: http://img641.imageshack.us/img641/5855/bezpie.jpg schematu masz ten przekaźnik 213 :?: Bo może to przekaźnik od wentylatorów.

Zobacz czy nie będzie palić tego bezpiecznika jak odłączysz prawą część pająka (wycieraczki).

szuma2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: szuma2 » 02 gru 2010, 14:44

ten przekażnik 213 wg rysunku to "5" a ja sie poddałem i elektryk sie doszukał a przyczyną było zwarcie na przewodach (przewód niebiesko-czerwony jak dobrze zapamietałem co idzie do pompki zbiornika sprysków) od wycieraczek tuż przy kostce od razu z tyłu za skrzynka bezpieczników, tak to sie dziwnie schowało to ustrojstwo przede mna, robiło sie tak duże zwarcie bo tak przynajmniej twierdzi elektryk ze do sprysków plus jest pociagniety na stałe a minus steruje wszystkim, pisze bo może komus sie przyda

pozdrawiam

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 02 gru 2010, 14:49

ten przekażnik 213 wg rysunku to "5"
Czyli przekaźnik odcinający styk X, zasila sporo rzeczy a służy wyłączeniu zasilanie dla tych urządzeń gdy pracuje rozrusznik.

szuma2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: szuma2 » 04 gru 2010, 14:40

dzisiaj zabrałem sie za zakończenie prac z moim zwarciem
elektryk mówił ze to pompka sprysków a okazało sie ze pod przednie wycieraczki do ich gniazda podpieta jest lampka komory silnika i to własnie ona robiła zwarcie , posciłęm nowy przewód i teraz juz jest wszystko ok

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl