Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b3 1,8] wyciek z pod miski olejowej

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Andrew^

[b3 1,8] wyciek z pod miski olejowej

Post autor: Andrew^ » 23 lip 2007, 23:15

Witam,
Panowie dzis przy probie wymiany oleju zauwazylem dosc znaczny wyciek oleju z michy olej bral od kad go kupilem tj 3 tyg %-)

Czy da sie wymienic uszczelke pod miska bez wyciagania silnika ??

Mam wyciek z pod miski pomiedzy laczeniem silnika i skrzyni w miejscu gdzie prowadzi wodzik do skrzyni chyba zimmering i woda skrapla sie na pompie wody %-)
Z czym moge jeszcze polatac ?? i co moge wymienic bez wyciagania silnika ??

krisch
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krisch » 24 lip 2007, 09:05

Najpierw sprawdz czy śruby od miski są dobrze dokręcone. Potem czy wyciek oleju tam z tyłu to z miski czy z simeringu na wale za kołem zamachowym. Wymienić uszczelke można na aucie tylko trzeba poluzować kołyske silnika i chyba dodatkowo unieść śilnk , żeby przeszła pod smokiem pompy oleju. Nie jest tak żle ale pamiętaj sprawdż przed założeniem nowej uszczelki czy miska jest prosta bo nic nie da wymiana.

knocke
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Re: [b3 1,8] wyciek z pod miski olejowej

Post autor: knocke » 24 lip 2007, 09:45

Andrew^ pisze:Czy da sie wymienic uszczelke pod miska bez wyciagania silnika ??
Mam taki silnik i z tego co patrzyłem będzie ci przeszkadzać jakiś element zawieszenia - chyba jak pisze kolega to rama silnika. Z tymże z tego co piszesz:
Andrew^ pisze:Mam wyciek z pod miski pomiedzy laczeniem silnika i skrzyni w miejscu gdzie prowadzi wodzik do skrzyni chyba zimmering
to wynika że nie musi chodzić o uszczelkę miski tylko właśnie uszczelniacz (czyli simmering) na wale a olej ściekając leje się po misce i wygląda jakby to z niego ciekło. U mnie zdaje si ę on też podciekać więc jak będę wymieniał to dam znać o rezultatach. :mrgreen:

Andrew^

Post autor: Andrew^ » 24 lip 2007, 11:37

ide wymyje to wssytzkso od spodu i zobacze z kad wali olej

Gerpi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Gerpi » 27 lip 2007, 18:18

TAk jak pisze Krisch sprawdź najpierw te śruby bo ja kupiłem uszczelkę i pojechałem do mecha ,a on.... :) I wróciłem z uszczelką do domu .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl