Chodzi bodajże o to że te filtry nie mają zaworu zwrotnego czy coś takiego
zobacz tutaj na samym dole:
viewtopic.php?t=2053&highlight=filtr+oleju+tdi
[b4 1.9tdi 1z] olej silnikowy
- krzysiek11
- Forum Audi 80
filtry op525/1 według katologu filtrona pasują tylko do audi 80tdi, a ja w moim tdi jeżdżę na op525 mana :roll: bo pasuje op 526 też, a paliwowy mam pp837 za 20 zł meyla a nie filtrona za 80 i nie ma żadnej różnicy a mayle to niemiec z resztą 525/1 też jest najdroższe
Matko Boska...nikt nie wymaga by pisać na forum dyktanda, ale ludzie zmiłujcie się i choć trochę piszcie zrozumiale i czytelnie, o błędach ortograficznych nie wspominająć
choć przyznam szczerze, że ostatniego zdania nie zrozumiałem
cobra
[ Dodano: 2007-07-25, 12:28 ]
ok postaram się pisać lepiej. a co do ostatniego zdania. to mayle to jedna z niemieckich firm produkująca części do sam. a co do filtrów to wiem co pisze, pracuje w sklepie motoryzacyjnym i trochę tych filtrów się naoglądam.
Matko Boska...nikt nie wymaga by pisać na forum dyktanda, ale ludzie zmiłujcie się i choć trochę piszcie zrozumiale i czytelnie, o błędach ortograficznych nie wspominająć
choć przyznam szczerze, że ostatniego zdania nie zrozumiałem
cobra
[ Dodano: 2007-07-25, 12:28 ]
ok postaram się pisać lepiej. a co do ostatniego zdania. to mayle to jedna z niemieckich firm produkująca części do sam. a co do filtrów to wiem co pisze, pracuje w sklepie motoryzacyjnym i trochę tych filtrów się naoglądam.
Ostatnio zmieniony 24 lip 2007, 21:21 przez marGO, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy aby na pewno 1cm na bagnecie to 1l ? Bagnet ma na końcu wgłębienie a na nim na środku jest właśnie gdzieś 1cm długości frez czy jak go zwał ... gdzie zatem jest max oleju bo ja mając na samym dole wgłębienia dolałem kiedyś równo 1l i wyszło dokładnie na górnej krawędzi wgłębienia a to będzie ze 2cm :mrgreen:cobra pisze:ok 1cm (czyli ok 1litra) oleju
Przyjrzałem się bliżej bagnetowi i stwierdzam, że jest tam koło 1,5cm wgłębienia z czego jakiś 1cm to pole optimum ale nie mam miarki w oczach więc nie dam głowy :mrgreen:cobra pisze:nie wiem ile dokładnie ma to wgłebienie w bagnecie, ale stanowi to ok 1 litra róźnicy. Optimum to jest to szare, matowe pole we wgłębieniu. Wydaje mi się że wgłębienia jest niewiele ponad 1cm, aczkolwiek mogę się mylić. W końcu nie sypia się z bagnetem pod poduszką
Jutro może zrobię fotkę i zmierzę to będziemy wiedzieć na pewno