[audi 80 b3 ] koło rozrządu
[audi 80 b3 ] koło rozrządu
Siemka
wczorajszego dnia zdazyła mi się nieciekawa przygoda, mianowicie odkręciło mi się samo z siebie koło od rozzadu to co idzie od samej góry, silnik jest kolizyjny czy niekolizyjny? bo nie wiem czy zacząć juz szukać silnika
zdjecie jest podglądowe aby było wiadomo o co chodzi
wczorajszego dnia zdazyła mi się nieciekawa przygoda, mianowicie odkręciło mi się samo z siebie koło od rozzadu to co idzie od samej góry, silnik jest kolizyjny czy niekolizyjny? bo nie wiem czy zacząć juz szukać silnika
zdjecie jest podglądowe aby było wiadomo o co chodzi
Ostatnio zmieniony 11 mar 2011, 08:59 przez ehyx1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łukaszek KSZO
- Forum Audi 80
- percevalle
- Audi 80 Klub
dzis rozebrałem silnik i okazało się ze zerwało koło wałka wraz z kawałkiem wałka, jakieś 2 cm wraz z klinem, przypiekło go trochę, nie wiem co może być tego przyczyną, dodam że elementy metalowe(wie ktoś jak sie to profesjonalnie nazywa?) które nachodzą na wałek już pod deklem są tez lekko przypalone, o ile głowica nie jest przysmażona, wiec kosztorys będzie 300 +, zastanawiam sie nad kupnem nowego silnika, ewentualnie jeśli wychodziły na tym bloku 2,0 to włożyłbym zamiast 1,8 ten większy
@@@
ewentualnie jaki inny silnik z audi mogę wsadzić aby nie było potrzeby zmieniać kompa itp tak zwany plug&play
i czy jest możliwość zmiany np wtrysku wielopunktowego na monopunkt?
@@@
ewentualnie jaki inny silnik z audi mogę wsadzić aby nie było potrzeby zmieniać kompa itp tak zwany plug&play
i czy jest możliwość zmiany np wtrysku wielopunktowego na monopunkt?
- percevalle
- Audi 80 Klub
- quattromtm
- Forum Audi 80
- percevalle
- Audi 80 Klub
- quattromtm
- Forum Audi 80
- percevalle
- Audi 80 Klub