[80 b3 1.8 s] ogrzewanie tylnej szyby nie działa !!
- karol_17
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
[80 b3 1.8 s] ogrzewanie tylnej szyby nie działa !!
Witam panowie mam problem . Gdy włączam granie tylnej szyby to zapal się ten trójkocic ale szyba niestety nie grzeje sprawdzałem bezpiecznik nr . 16 i jest dobry . Możliwe ze przełącznik nawalił ? jak to sprawdzić ?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
bialo zoltym powinno wchodzic na przycisk i bialym wychodzic, i ten ze bialy juz idzie do grzalek lusterk i szyby tylnej, zobacz co sie dzieje pod maskownica lewego tylnego slupka, zobacz czy napiecie dochodzi, maskownice zdejmuje sie gorna czesc lekko szarpnac az wyskoczy kolek i od dolu ku gorze wyciagnac, tam moze sie konektor zasniedzial, drugi koniec grzalek jest pod prawym slupkiem tylnym i jest do karoserii przykrecony, albo sie poprostu juz grzalka upalila, sprawdz co tam i sie zobaczy co dalej
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
chyba nie, moze juz lepiej nie poprawiac fabryki
bo zeby szybciej sie grzalo to powinien wiekszy prad isc a i rezystancja mniejsza grzalek mniejsza powinna byc, tzn przy tym oporze grzalek jaki jest pewnie nie da sie przyspieszyc, co nie ktorzy zaraz dadza propozycje zeby podac tam bezposrednio napiecie z aku, ja nie polecam
bo zeby szybciej sie grzalo to powinien wiekszy prad isc a i rezystancja mniejsza grzalek mniejsza powinna byc, tzn przy tym oporze grzalek jaki jest pewnie nie da sie przyspieszyc, co nie ktorzy zaraz dadza propozycje zeby podac tam bezposrednio napiecie z aku, ja nie polecam
Są kleje/lakiery na bazie srebra, które przepuszczają prąd. Musisz zlokalizować przerwy w ścieżkach, okleić te miejsca taśmą na grubość ścieżki, pędzelek w dłoń i za Ingolstadt! Na opakowaniach jest instrukcja aplikacji tak aby to miało ręce i nogi, dodam tylko że należałoby oczyścić końcówki przerwanych ścieżek żeby było dobre połączenie
Witam,
Nie chcę zakładać nowego tematu więc zapytam tutaj.
U mnie również nie działa ogrzewanie tylnej szyby ale już znalazłem przyczynę - oderwana wiązka w prawym słupku. Mam teraz pytanie: Czy można to zwyczajnie przylutować czy raczej użyć jakiegoś kleju elektroprzewodzącego, a może jeszcze jakoś inaczej?
Dotyczy tylnej szyby z modelu V8 D11 ale raczej w 80 jest podobnie.
Nie chcę zakładać nowego tematu więc zapytam tutaj.
U mnie również nie działa ogrzewanie tylnej szyby ale już znalazłem przyczynę - oderwana wiązka w prawym słupku. Mam teraz pytanie: Czy można to zwyczajnie przylutować czy raczej użyć jakiegoś kleju elektroprzewodzącego, a może jeszcze jakoś inaczej?
Dotyczy tylnej szyby z modelu V8 D11 ale raczej w 80 jest podobnie.