Labiel pisze:Jak tam zima u was, bo u mnie troszkę śniegu spadło.
no kolego u mnie jest podobnie jak u ciebie.. ale auta stoją normalnie na jezdni i ani do tyłu ani do przodu.. poza tym dopiero co w poniedziałek 63 tiry zablokowały całą wylotówkę i główną ulicę w Łodzi
KoralB3 pisze:poza tym dopiero co w poniedziałek 63 tiry zablokowały całą wylotówkę i główną ulicę w Łodzi
A to słyszałem. Przyjeżdża do nas serwisant z Łodzi i opowiadał o tych cyrkach. Mówił że w domu był o 21 z tym że do Łodzi wjechał po 16tej :shock: Prawie 4 godziny przebijał się przez Łódź gdzie normalnie robił tą trasę w 20 minut. Masakra. Dobrze że u mnie nie ma takich cyrków.
Nowy miesiąc i nowa modyfikacja :mrgreen: Dość długo zbierałem się z montażem tych lamp. Kilka miesięcy temu za śmieszne pieniądze dorwałem prawą lampę a ostatnio udało mi się (również okazyjnie) dokupić lewą. A lewa + prawa = komplet gotowy do montażu. <ok>
[center][/center]
Sama zamiana lamp jest banalnie prosta. Wykręcamy stare i przykręcamy nowe. W instalacji nie trzeba nic grzebać. U mnie konieczna była jednak jedna przeróbka. Otóż lewa lampa nie miała wyjścia na światło przeciwmgielne. Trzeba było co nie co przerobić.
Po pierwsze w samym wkładzie trzeba było dodać jedną rzecz. Wkład miał poprowadzone ścieżki pod światło przeciwmgielne, brakowało jedynie tego cypelka który styka się z żarówką. Ale to nie był jakiś duży problem. Przełożyłem ten brakujący kawałek blaszki z moich starych wkładów. 5 minut roboty.
[center][/center]
Kolejna sprawa to powiększenie otworu na żarówkę. Tu poszła w ruch lutownica i po minucie otwór był gotowy.
[center][/center]
Potem nie zostało już nic innego jak założyć lampy i sprawdzić czy aby na pewno wszystko działo ok <ok>
Z przodu przydałby się jakieś zespolone, ale to są już wydatki. Po za tym szkoda mi trochę tych moich lamp, bo mają 1,5 roku, więc odblaski są pierwsza klasa.
Spoko, ale to nie to Odrazu było dawać drugi lift. Na przód to samo tylko i wyłącznie zespolone. Do tego gryl poliftowy, białe kierunki, duże lusterko na prawą stronę, dokładki, klamki, lusterka w kolor. Gleba jest, kółko jakieś jest także będzie spoczko :mrgreen:
Hmy, wyglądają prawie że identycznie. Teraz dopiero zauważyłem że zamienione mają kierunki ze wstecznym. No ale czy to aż taka różnica? Dla mnie w zasadzie to prawie te same lampy, chyba że różnią się jeszcze innymi szczegółami których nie dostrzegam.
Zobacz je na żywo, wtedy ocenisz i zauważysz różnice.
Dajcie mi się najpierw nacieszyć tym co mam :mrgreen:
Ale dzisiaj zasypało :shock: Śniegu po kolana :shock:
Na A4 czytałem o przeróbce tych lamp. Ktoś tam światła STOP umieszczał w miejsce tylnego przeciwmgielnego :roll: Przeróbka właściwie bardzo prosta do wykonania ale zastanawiam się czy wtedy stop nie będzie za bardzo dawał po oczach bo szkoło w tych przeciwmgłowych jest inne niż w postojówkach/stop. Fajnie by to wyglądało. Pozycyjne na dole, stop do góry.
Lampki bardzo fajne, na pewno trochę odmłodziły tył :mrgreen:
U mnie też wczoraj dowaliło ze 35cm i zamieć był taka że mój pies bał się wyjść z domu na spacer :shock:
Ale za to przy takiej pogodzie quattro jest po prostu bezcenne zwłaszcza na wzniesieniach <ok>
peter_k pisze:zamieć był taka że mój pies bał się wyjść z domu na spacer
Hehe, a co do psów. Jadę ostatnio przez jakieś wioski, patrzę polem zapitala pies prosto na drogę i już myśl: znowu mi się wpakuje po zderzak :!: Na szczęście przy samej drodze wpadł w taką zaspę że zginął całkiem :lol:
peter_k pisze:Ale za to przy takiej pogodzie quattro jest po prostu bezcenne zwłaszcza na wzniesieniach
A no, też by mi się przydało, ale i tak jakoś daję radę. Sąsiad od rana machał szypą żeby wyjechać autem. Ja tam zrobiłem tylko ścieżkę do drzwi kierowcy i do przodu. Śnieg był sypki więc poleciało go tylko trochę po bokach. Sąsiad tylko patrzył się na mnie co ja robię :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 02 gru 2010, 11:01 przez Motostacja pl, łącznie zmieniany 1 raz.