[B4 1,9TDI] Cieknie olej przy dolocie do turbiny
[B4 1,9TDI] Cieknie olej przy dolocie do turbiny
Cieknie mi nieco oleju w miejscu gdzie wchodzi rurka olejowa do turbiny. Próbowałem mocniej dokręcić ta nakrętkę która tam jest ale nic to nie dało. Gdy odkręciłem nakrętkę przy turbinie i jeden z uchwytów mocujących rurkę (ten najbliżej), nie udało mi się tej rurki nawet ruszyć z mocowania w turbinie. Kupiłem sobie jakiś pierścień uszczelniający, gwintowany i nową nakrętkę zgodnie z ETKą i chciałbym to wymienić i moje pytanie czy to zawsze tak mocno siedzi i mam po prostu użyć większej siły (nie chciałbym czegoś uszkodzić)? Czy muszę odkręcać całą rurkę, czyli wszystkie uchwyty oraz drugą stronę przy filtrze oleju, czy jest na tyle plastyczna że wystarczy odkręcić ja przy turbinie i na dwóch pierwszych uchwytach?
Witam!
Mi z kolei delikatnie podcieka z powrotu oleju przy turbo i chciałbym to uszczelnić. Sprawdzałem w Etce to na schemacie jest jakaś uszczelka, ale wywala komunikat, że jej numer nie istnieje w katalogu. Podpowiedzcie co tam idzie jako uszczelnienie, da się to dokupić? Ewentualnie z czego to dorobić?
Pozdro!
Mi z kolei delikatnie podcieka z powrotu oleju przy turbo i chciałbym to uszczelnić. Sprawdzałem w Etce to na schemacie jest jakaś uszczelka, ale wywala komunikat, że jej numer nie istnieje w katalogu. Podpowiedzcie co tam idzie jako uszczelnienie, da się to dokupić? Ewentualnie z czego to dorobić?
Pozdro!