Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1Z] Wyłącznik podświetlenia kabiny

ODPOWIEDZ
Mariuszgtv
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1Z] Wyłącznik podświetlenia kabiny

Post autor: Mariuszgtv » 03 gru 2010, 19:52

Witam forumowiczów.
W moim garażu znajduje się Audi 80 B4 1.9 TDi z 95 roku. Mam problem z podświetleniem kabiny, natomiast : gdy zamknę drzwi światełko się świeci. Po upływie ok 2 minut mrugnie, ale dalej będzie świecić. Możliwe że coś pokręciłem jak próbowałem zrobić to na własną rękę. Czy w tym modelu było coś takiego jak wyłącznik czasowy? Proszę o porady jak to mogę naprawić. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Karol_90
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Karol_90 » 03 gru 2010, 20:03

Pierwsze pytanie, czy masz fabryczny centralny zamek? Jeśli nie to najprawdopodobniej któraś z krańcówek drzwi jest ułamana albo w jakiś sposób uszkodzona.
Natomiast jeśli masz centralny to oprócz krańcówek do sprawdzenia pompka centralnego zamka, być może uszkodził się układ odpowiadający za podświetlenie. Żeby to sprawdzić najlepiej byłoby podłączyć na 100% sprawną pompkę.

Mariuszgtv
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Mariuszgtv » 03 gru 2010, 20:10

Zamek. Hmm. Chyba tak. Auto jest sprowadzone z Holandii. Patrzyłem na te końcówki i wszystkie są sprawne. Pompki do sprawdzenia nie mam. A jak mogę sprawdzić tą pompkę?

Awatar użytkownika
Karol_90
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Karol_90 » 03 gru 2010, 20:25

Jedyny mój pomysł to podłączenie drugiej, w inny sposób nie wiem jak to sprawdzić. Może napisze ktoś kto wie jak to zrobić, ja jednak na Twoim miejscu poszukałbym pompki na szrocie i podłączył na miejscu, wtedy byłaby pewność czy ona jest przyczyną.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl