[80 B3]Wskaźnik paliwa
[80 B4 TDI 1Z] Wskaźnik paliwa...
Witam, mam taki dziwny problem, moze to i blachostka ale jak skrecam autem w lewo to wskaźnik od paliwa mi spada, natomiast jak w prawo to sie podnosi. Wiem ze paliwo sie kołysze w zbiorniku hehe ale nastepne modele audi nie maja czegos takiego, tam wskaznik stoi w miejscu i sie podnosi szybciutko po włączeniu zapłonu a tutaj tak wolnoo Czy dzieje sie tak w kazdej B4??
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Mi też wskazówka podnosi sie wolno, ale tak juz te niemce mają. W Golfie Mk II miałem tak samo. A co do podnoszenia i opadania przy skręcaniu to delikatnie może u mnie też tak jest, ale raczej są to małe skoki. Autko jest raczej twarde a w zakręty nie wchodze szybko więć autko nie łapie za dużych przechyłów wiec i paliwo za dużo się nie "buja".
U mnie jest to samo myślę że to jest ok.dejf pisze:Witam, mam taki dziwny problem, moze to i blachostka ale jak skrecam autem w lewo to wskaźnik od paliwa mi spada, natomiast jak w prawo to sie podnosi. Wiem ze paliwo sie kołysze w zbiorniku hehe ale nastepne modele audi nie maja czegos takiego, tam wskaznik stoi w miejscu i sie podnosi szybciutko po włączeniu zapłonu a tutaj tak wolnoo Czy dzieje sie tak w kazdej B4??
[80 B4] wariująca wskazówka od paliwa !
Witam
Wariuje mi wskazówka od poziomu paliwa. Raz na rezerwie, raz na pierwszej ćwiartce, co chwile sie przemieszcza...
Czy to jest wina zepsutego pływaka ??
Czy robił ktoś coś takiego kiedys ??
Jaki jest koszt??
W sumie nie jest to poważna usterka ale jest to strasznie denerwujące... nigdy niewiem ile dokladnie mam paliwa
pzdr
Wariuje mi wskazówka od poziomu paliwa. Raz na rezerwie, raz na pierwszej ćwiartce, co chwile sie przemieszcza...
Czy to jest wina zepsutego pływaka ??
Czy robił ktoś coś takiego kiedys ??
Jaki jest koszt??
W sumie nie jest to poważna usterka ale jest to strasznie denerwujące... nigdy niewiem ile dokladnie mam paliwa
pzdr
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2007, 12:17 przez polik69, łącznie zmieniany 1 raz.
- kilerek 23
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- kilerek 23
- Forum Audi 80
[80 B3]Wskaźnik paliwa
Witam. Mam problem ze wskaźnikiem paliwa, mianowicie po włączeniu świateł wskaźnik cofa się o jeden zakres(o odległość pomiędzy dwoma kreskami), zjawiska tego nie ma po włączeniu żadnego innego odbiornika, ani świateł stopu ani błyskaniu długimi. Dodam że stabilizatorek napięcia mam wymieniony i zakładane kilka innych na próbę, czyściłem styki na wskaźniku i też nie pomogło, nawet zakładana była inna tablica i sytuacja wyglądała identycznie-wskazówka też się cofała. Sytuacja ta jest niezależna od tego ile paliwa jest w zbiorniku. Ma ktoś jakieś pomysły gdzie szukać usterki?
Ostatnio zmieniony 28 lip 2007, 15:37 przez mario2560, łącznie zmieniany 1 raz.