Witam
Mam audi 80 B3 i problem mama taki że stoi autko w garażu fakt że nie ocieplanym, ale po nocy nie chce zapalić na benzynie a dzisiaj się stało że nawet na gazie(parownik zamarzł)a jak go odpalam na benzynie to jak wcisne gaz i trzymam to jak by chcaił złapać ale nie może i gaśnie.
Przy przekręceniu kluczyka słychac jak pompka podaje paliwo przez specyficzny dźwięk.
Wynieniłem filtr paliwa wlałem dobrej benzyny 98 .
Brakuje mi pomysłów prosze o poradę mechanik mi podkręcił jakiś zaworek żeby podawał więcej paliwa i przez jakiś czas było dobrze ale potem znowu to samo
jestem z okolic torunia może ktoś mi doradzi jakiegos mechanika lub kogoś kto by wiedzał co może być.
pozdrawiam
[B3 1.8 PM] jednopunkt nie chce chodzić na benzynie
[B3 1.8 PM] jednopunkt nie chce chodzić na benzynie
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2011, 10:53 przez arekros6, łącznie zmieniany 2 razy.
- Lukaszbroz
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Bo pewnie masz złą emulację sondy lambda przy pracy na gazie albo wcale nie masz emulator.ArtisWLN pisze:wyciąganie akumulatora pomogło.
Podejrzewam że bardziej niż naładowanie akumulatora pomogło jego odłączenie na dłuższy czas bo wtedy zlasowała się z pamięci zła adaptacja.
arekros6, zrób tak samo, odłącz akumulator minimalnie na 15 minut podłącz i zobacz jak odpala.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Sonda nic nie ma do emulacji, po pierwsze musiałbyś sprawdzić czy masz podłączony emulator jeśli tak to trzeba sprawdzić jaka emulacja jest ustawiona.
Jeśli nie masz to po kosztach można dać przekaźnik za 5zł który bez problemu będzie mógł przełączyć sygnał na masę. Opisałem w tym temacie: https://audi80.pl/b4-abt-lpg-emulato ... t41152.htm
Jeszcze jedna opcja to założyć przekaźnik resetujący komputer ale nie polecam tego.
Jeszcze jedna opcja to uszkodzona sonda lambda i adaptacja psuje się od jazdy na benzynie....
Jeśli nie masz to po kosztach można dać przekaźnik za 5zł który bez problemu będzie mógł przełączyć sygnał na masę. Opisałem w tym temacie: https://audi80.pl/b4-abt-lpg-emulato ... t41152.htm
Jeszcze jedna opcja to założyć przekaźnik resetujący komputer ale nie polecam tego.
Jeszcze jedna opcja to uszkodzona sonda lambda i adaptacja psuje się od jazdy na benzynie....