Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 2.0E Benzyna + Gaz] Nie odpala i szarpie na PB i LPG

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Lukmos1

[80 B4 2.0E Benzyna + Gaz] Nie odpala i szarpie na PB i LPG

Post autor: Lukmos1 » 06 gru 2010, 12:15

Witam!
Niedawno umyłem silnik i od tego czasu mam problem z Niunią. Otóż nie chce odpalić za pierwszym razem na PB. Odpala zazwyczaj za 3 razem (na gazie odpala normalnie). Podczas jazdy czy to na gazie czy na benzynie zaczyna przy lekkim dodawaniu gazu szarpać samochodem (tak jakby się paliwo czy też gaz kończył), gdy wciskam ostro pedał gazu to wszystko jest w porządku. Dodam że był wymieniany regulator ciśnienia, a pompka podaje normalnie paliwo. Pomocy!

ArtisWLN
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ArtisWLN » 06 gru 2010, 21:33

Przyjacielu miałem to samo. Pomogla wymiana kabli WN, kopułki i palca. Szarpanie jest raczej wynikiem gubienia iskry, przypuszczam że jak silnik się rozgrzeje to wszystko działa OK?

Lukmos1

Post autor: Lukmos1 » 07 gru 2010, 20:31

Szczerze to nie zwróciłem uwagi. Natomias wczoarj jak jechałem do pracy to gaz mi w ogóle nie działał... Znowu... Sam się naprawił i pteraz sam przestał działać. Co do rozgrzanego silnika to postaram się jutro zwrócić na to uwagę (szarpanie jest bardzo odczuwalne).

[ Dodano: 2010-12-08, 15:53 ]
Byłem dziś u gazownika. Okazało się że cewka przy reduktorze a właściwie kable nie stykają. Problem z szarpaniem znikł. Ale jeszcze po testuje i powiem co i jak.

[ Dodano: 2010-12-09, 19:40 ]
Znowu zmiana. Silnik odpala prawidłowo ale szarpanie dalej występuje. Przy delikatnym dodawaniu gazu czy to na PB czy na LPG. Jutro popatrzę do kopułki i kabli. Może coś się dowiem. Wcześniej miałem czarne świece na końcówkach. Mam na dzieje że jutro się coś wyjaśni bo bardzo irytujące jest to szarpanie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl