Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 All] linka maski

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
tomek12611
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 All] linka maski

Post autor: tomek12611 » 14 lis 2010, 09:15

Witam,pękła mi linka od otwierania maski...wiem,ze można to jakoś otworzyc od spodu...czy mogłby mi ktos powiedzieć gdzie znajdują się mniej więcej te zamki od maski i ile ich jest(zebym wiedzial gdzie szukac)...poza tym mam sciagnieta maskownice ,czy z tej strony da sie jakos otworzyc tą maske?
Ostatnio zmieniony 14 lis 2010, 11:59 przez tomek12611, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mati86
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mati86 » 14 lis 2010, 10:13

zamki znajdują się w miejscu gdzie zaczynają się światła i są dwa.po jednym na każdą stronę.
a masę jak nie masz grilla da się otworzyć bez problemu,
trzeba tylko pociągnąć takie zabezpieczenia na bok najlepiej śrubokrętem i otworzysz maskę.

Audi_1.6_Krk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Audi_1.6_Krk » 30 lis 2010, 16:26

Witam, mam podobna sytuacje. U mnie linka byla luzem, mialem zdjety ten uchwyt za ktory sie ciagnie by otworzyc. Zawsze bralem linke kombinerkami i ciagnalem. Ostanio wzialem pociagnalem (oczywiscie z umiarem, tak jak zawsze) i wyciagnalem cala linke wlacznie z tym kablem(izolacja, nie wiem jak to nazwac) wyciagnela sie prawie na tyle ze siega do siedzenia pasazera za kierowcą (ale calkiem sie jej wyciagnac nie da, co mnie dziwi) nie wiem jak teraz otworzyc maske.. czytam na forum ze mozna jakos srubokretem, tylko nie bardzo wiem jak sie do tego zabrac gdzie dokladnie szukac tego zaczepu. Nigdy nie patrzylem gdzie to jest i na jakiej zasadzie dziala, bo nie mialem potrzeby.. Moglby ktos tak w miare jasno opisac jak mozna otworzyc teraz ta maske srubokretem ? Bylbym bardzo wdzieczny, na polu -10, wiec zderzaka teraz nie zdejme raczej;/

maca
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maca » 04 gru 2010, 22:28

Witam
Nie będe zakładał nowego tematu i napisze tutaj.
Mam problem z otwieraniem maski, uchwyt luźno chodzi i nie otwiera.
Udało mi sie otworzyć bo mam luźny gril. Linka nie jest zerwana.
Przy uchwycie linka była chyba wychaczona, wieć ją włożyłem takie "S" jako zaczep linki i taka dziwna zawleczka która chyba sprenżynuje coś. Poskładałem to ale nie wiem czy dobrze.
Teraz otwiera sie tylko zatrzask od strony pasażera, od kierowcy nie. Podciągnięcie linki dało taki efekt że od pasażera zamek nie trzymał a od kierowcy nie reaguje na pociągnięcia linki.
dziwne to jest że od strony kierowcy zamek pociągnąć sie musi w przeciwną strone niż ciągnięcie linki.
Gdy pociągne linkę reką nad chłodnicą to obydwa zamki sie otwierają i tu zamontowałem sznurek aby otwierać awaryjnie.
i teraz nie wiem czy jednak coś z linką nie tak czy coś wypadło i dlatego od strony kierowcy nie odskakuje
Linka to nie majątek ale nie wiem nawet co mi sie popsuło
pozdrawiam

lesli
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: lesli » 05 gru 2010, 11:29

Od strony posarzera zamek otwierany jest przez cięgło do środka,a od kierowcy przez pancerz, przesuwa się do środka .I tak otwiera sie maska.
<piwo>

maca
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maca » 05 gru 2010, 13:59

Doszedłem do takiego samego wniosku tylko że u mnie nic tej koszulki nie popycha czyli cos sie chyba urwało.
A w jaki sposób koszulka popchnie zamek, przecież może się ugiąć i nic by to nie dało.
pozdrawiam i dzieki za szybkaodpowiedz

lesli
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: lesli » 05 gru 2010, 14:55

Jeżeli linka z pancerzem jest w całości to otwiera lewy i prawy zamek ,a z czasem poncerz odlci przy zamku kierowcy i robi się problem.

maca
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maca » 06 gru 2010, 12:31

witam
dzieki za rozjaśnienie sprawy
czyli mam linke do wymiany
pozdrawiam i jeszcze raz dziekuję

Awatar użytkownika
Petrescu84
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Petrescu84 » 01 lut 2015, 00:46

Witam was panowie mam podobny problem w Audi 80 B3, typu że linka jest uszkodzona i przytwieram część od pasażera mykiem druta ( montowałem ) i małe pociągnięcie po stronie pasażera i maska otwarta ale chce pełną linką otwierać więc czeka mnie wymiana.. brak tylko pełnego opisu co i jak robić plus fotyki ;)..

żart ale jak byście mieli pomoce z chęcią lukne..

Pozdrawiam :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl