[B4] Głosniki - podłączanie głosników tylnych
z tego co sie orientuje to po odłączeniu tych kabli przestanie ci grac tył bo to jest system noki zobacz jakie kolory idą za radiem i będziesz wiedział które są główne prądowe a te zielone to chyba są od właśnie syków z tylnej półki można by też puścić nowe kable ale niech wypowiedzą sie co z tylną półką mieli doczynienia bo u mnie polegało to na odłączeniu więc mam znikome
to zobacz gdzie pluc płynie a gdzie minus ewentualnie jakiś schemat ale to szkoda czasu lepiej i szybciej jest znaleźć poprostu plus i minus
Jak to chcesz zrobic bez schematu jesli kolega nie ma pojecia o kablach? Miernikiem zmierzyc prad zmienny?
Jak to chcesz zrobic bez schematu jesli kolega nie ma pojecia o kablach? Miernikiem zmierzyc prad zmienny?
Ostatnio zmieniony 07 gru 2010, 02:36 przez mezik0, łącznie zmieniany 1 raz.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Czerwono-zielony to jest +
Brązowo-czarny to jest -
Druga strona jak się nie mylę to:
Zielono-niebieski to +
Brązowo-czerwony to -
Brązowy kabelek, który jest w każdej z wtyczek z tego co pamiętam ma coś chyba wspólnego ze wzmacniaczem anteny w tylnej szybie.
Ta wtyczka na środku ze zmostkowanymi kabelkami to obejście nie podłączonego duo sounda, bo po postu ktoś za niego nie dopłacił. Gdy mamy zaś duo sounda wchodzi tam wtyczka z 3 pinami z każdego głośniczka, a gdyby ktoś chciał schemat to zamieściłem go w temacie ze schematami
Brązowo-czarny to jest -
Druga strona jak się nie mylę to:
Zielono-niebieski to +
Brązowo-czerwony to -
Brązowy kabelek, który jest w każdej z wtyczek z tego co pamiętam ma coś chyba wspólnego ze wzmacniaczem anteny w tylnej szybie.
Ta wtyczka na środku ze zmostkowanymi kabelkami to obejście nie podłączonego duo sounda, bo po postu ktoś za niego nie dopłacił. Gdy mamy zaś duo sounda wchodzi tam wtyczka z 3 pinami z każdego głośniczka, a gdyby ktoś chciał schemat to zamieściłem go w temacie ze schematami
Ostatnio zmieniony 14 sty 2013, 16:41 przez Audi Sport, łącznie zmieniany 1 raz.
- davidpolska
- Forum Audi 80
a koledzy mam pytanko też mam te głośniki oryginalne i mam doprowadzony dodatkowy kabel z radia do tych głośników i jest wpięty w tą u samej góry wtyczke tą najmniejsząi też twitery są podpięte do tego kabla z radia; ; i teraz tak jak odpne wszystkie kostki oprócz tej najmniejszej u góry głośnik dalej gra; tu ponoć jest jakiś wzmacniacz w tych głośnikach; także będzie lepiej grało z tym wzmacniaczem czy zostawić jak jest; tylko dziwi mnie to gdzie te kable od tych kostek idą skoro jak odepne to głośnik dalej gra;
- davidpolska
- Forum Audi 80
Tak należę do tych, którzy mają słuch powyżej przeciętnego. Może rzeczywiście przy tych głośnikach sytuacja nie będzie zbytnio odczuwalna, ale przy głośnikach dobrej klasy na pewno...
Zeby nie robic OT - zgoda przy dobrej klasy sprzecie jakas tam roznica jest pomiedzy dobrym drutem a seryjnym starym. Nie mniej jednak przewody nie graja, albo ja nie nalez - bez urazy - do wyznawcow pogladu im drozszy kabel tym lepszy
Przy glosnikach za 100zl na pewno by mi sie nei chcialo zmieniac calej instalacji ktorej koszt by przewyzszyl kilkukrotnie wartosc przetwornikow...
Zeby nie robic OT - zgoda przy dobrej klasy sprzecie jakas tam roznica jest pomiedzy dobrym drutem a seryjnym starym. Nie mniej jednak przewody nie graja, albo ja nie nalez - bez urazy - do wyznawcow pogladu im drozszy kabel tym lepszy
Przy glosnikach za 100zl na pewno by mi sie nei chcialo zmieniac calej instalacji ktorej koszt by przewyzszyl kilkukrotnie wartosc przetwornikow...
Ostatnio zmieniony 29 sty 2011, 16:27 przez Pep000, łącznie zmieniany 2 razy.
Zmieniłem radio jak podłączyć głośniki w drzwiach adapter
Proszę o pomoc...
Nie mogę znaleźć odpowiedzi na pytanie czy istnieje adapter do podłączenia nowego radia tak aby działały orginalne głośniki w drzwiach tylnich... Byłem w jednym sklepie audio car i stwierdzili że akurat tego się nie da podłączyć załączam zdjęcie wtyku od tylnich głośników i radia jakie posiadałem (póki nie padło) i nowego. Proszę o pomoc bo jestem zielony w tych sprawach
Nie mogę znaleźć odpowiedzi na pytanie czy istnieje adapter do podłączenia nowego radia tak aby działały orginalne głośniki w drzwiach tylnich... Byłem w jednym sklepie audio car i stwierdzili że akurat tego się nie da podłączyć załączam zdjęcie wtyku od tylnich głośników i radia jakie posiadałem (póki nie padło) i nowego. Proszę o pomoc bo jestem zielony w tych sprawach