Witam.
Mam problem ze swoją B4.
Mianowicie wskazówka od temperatury na desce rozdzielczej nie podnosi się, leży.
Widać silnik i plyn chlodzący się nagrzewa, wentylator się wlącza.
Wskazówka od paliwa też się zachowuje dziwnie bo biega od prawej do lewej.
Czy będę mial paliwa pelny bak to pokaże się rezerwa , za kilka km już mam pól baku i tak w kólko.
Może to wina stabilizatora napięcia ??
Czujnik temp ten z góry taki wymienialem na inny to mialem pozniej problem z trzymaniem obrotów, wkrecilem spowrotem stary i bylo ok ale wskazówka nie ruszyla, widocznie ten jest nie od wskazać temp tylko leci do komputera.
Ma ktoś jakieś pomysly??
Pisać to będę sprawdzal i na bierząco pisal....
[B4 2.3 NG] Wskazówka od temperatury leży, nie działa.
stbilizator albo zimne luty tak jak to piszą najpierw najprosciej wyjmij licznik poczysc styki papierkiem delikatnie są po 2 srubki na temp i na wskaznik paliwa dobrze dokrec i zobacz czy stabilizator niesmierdzi spalenizna wykręć go podoginaj nóżki i dobrze wkręć a i dokladnie obejzyj czy luty niesą popekane bo u mnie tak bylo mechanik mi powiedzial ze za 150 mi zrobi zegar a okazalo sie ze mialem luty zpękane i sam se to zrobilem pooglądaj cale luty najlepiej popraw i podokrecaj dobrze srubki powinno pomóc ja dzis se zrobilem taki zabieg i jest poprawa zobacze jutro na trasie czy bedzie ok pozdro zamiennik stabilizatora to Lm7810 za 2 zł w kce tylko czeba go odwrotnie wsadzic ale najpierw porób to co ci napisalem
Witam ponownie.
Usterka naprawiona .
Rozebralem licznik, wylutowalem i ponownie wlutowalem ten stabilizator.
Skręcilem wszystko w calości i wskazówka od temperatury ruszyla i dziala.
Natomiast wkazówka od paliwa widocznie jest inna usterka bo biega tak jak kiedyś....
problem może leży w plywaku....
jak go sprawdzić i to naprawić ??
Usterka naprawiona .
Rozebralem licznik, wylutowalem i ponownie wlutowalem ten stabilizator.
Skręcilem wszystko w calości i wskazówka od temperatury ruszyla i dziala.
Natomiast wkazówka od paliwa widocznie jest inna usterka bo biega tak jak kiedyś....
problem może leży w plywaku....
jak go sprawdzić i to naprawić ??
- wampir1988
- Audi 80 Klub