[B4 1Z 1,9TDi] Blokada obrotow
[B4 1Z 1,9TDi] Blokada obrotow
Witam,
Mam problem z moim audikiem - w trakcie jazdy trzymam gaz w jednej pozycji po czym gdy 'depnę' prędkość rośnie do powiedzmy 80-90 km/h i to wszystko. Obroty pozostają dokładnie na tym samym poziomie i autko nie chce się rozpędzać. Odpuszczenie gazu na chwilę i ponowne dociśnięcie usuwa problem.. do czasu niestety..
Ma ktoś pomysł co to może być?
Mam problem z moim audikiem - w trakcie jazdy trzymam gaz w jednej pozycji po czym gdy 'depnę' prędkość rośnie do powiedzmy 80-90 km/h i to wszystko. Obroty pozostają dokładnie na tym samym poziomie i autko nie chce się rozpędzać. Odpuszczenie gazu na chwilę i ponowne dociśnięcie usuwa problem.. do czasu niestety..
Ma ktoś pomysł co to może być?
no właśnie o to mi chodzi... poza tym zadzwoniłem do takiego wiekszego sklepu z częściami samochodowymi gdańsku (auto partner) i zapytałem o ten zawór... człowiek z którym rozmawiałem nie wiedział o co mi chodzi.... mozecie mi powiedzieć, tak jak chłopu na polu.... co mam kupić? jak ten zawór sie nazywa dokładnie , ewentualnie jakiś link do aukcji allegro.... bo tego troszke tam jest i nie wiem który jest dobry....
dziękuję z góry... ponieważ jestem (prawie) totalnym laikiem jeśli chodzi o silniki spalinowe.... zwłaszcza turbo diesle licze na waszą fachową pomoc.
dziękuję z góry... ponieważ jestem (prawie) totalnym laikiem jeśli chodzi o silniki spalinowe.... zwłaszcza turbo diesle licze na waszą fachową pomoc.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
A odpuść sobie te sklepy ,szkoda nerwów i pieniedzy ,tu masz ori pierburga http://allegro.pl/zawor-regulacji-turbo ... 63167.html kliknij i czekaj na przesyłkęWojtekGD pisze: poza tym zadzwoniłem do takiego wiekszego sklepu z częściami samochodowymi gdańsku (auto partner) i zapytałem o ten zawór... człowiek z którym rozmawiałem nie wiedział o co mi chodzi.... mozecie mi powiedzieć, tak jak chłopu na polu.... co mam kupić? j
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
:roll: Takie głupoty może mówić ktoś kto nigdy nie podłączał vaga ,żadna blokada nigdzie nie wyskakuje ,co najwyżej błąd zbyt dużego ciśnienia w dolocie .Skutkiem czego może być przejscie kompa w awaryjny stan pracy ,czyli cięcie dawki paliwa i max 120km/h.W sumie na upartego można to nazwać blokadą ale żeby zaraz gdzieś wyskakiwała :mrgreen:Arteriusz pisze:Witam, mam podobnie tylko że mi prędkość leci do 120 i nic więcej, były właściciel mi mówił że po podłączenu do kompa wyskoczyła jakaś blokada,
[ Dodano: 2010-12-07, 21:54 ]
TAKWojtekGD pisze:czy to jest właśnie ten zawór na załączonej fotce?