mozesz licytowac....
do 100 zl kupic presidenta to niezla okazja.
A co do podstawy to nawet jeśli jest z innej anteny to glówną i najważniejszą rolę spelnia cewka a magnes im większy tym lepszy.
Ja bym się do tej anteny nie przyczepil....
CB Radio - wybor
no i president missouri założony po zestrojeniu z radiem uniden muszę powiedzieć ze jestem bardzo zadowolony <ok> <ok> <ok> :!: dzieki za pomoc
ale pojawiło się nowe pytanie:)
gdzie najlepiej podpiąć sie pod stacyjkę z plusem, zeby radio włączało sie dopiero, gdy kluczyk jest w stacyjce (chodzi mi tez o to żeby zwolnić gniazdo zapalniczki, czasami sie przydaje):?: :?:
ale pojawiło się nowe pytanie:)
gdzie najlepiej podpiąć sie pod stacyjkę z plusem, zeby radio włączało sie dopiero, gdy kluczyk jest w stacyjce (chodzi mi tez o to żeby zwolnić gniazdo zapalniczki, czasami sie przydaje):?: :?:
No to ja Ci szybko pomogę.....
Powiem Ci tak :
Najlepszy sposób podlączenia CB to bezpośrednio pod akumulator.
Przeciąg sobie kabelki pod aku i gwarantuję że ta opcja jest lepsza niż jesli jest podlączone pod zapalniczką lub stacyjką.
Mogą pojawić się jakieś niepotrzebne szumy czy inne problemy.
I radio podpięte pod aku dużo lepiej dziala i nie ma sytuacji że powstają zaklócenia podczas wlączania kierunków czy wycieraczek.
[ Dodano: 2010-12-07, 17:43 ]
mialem już różnie podlączane radia w autach....
jedne pod zapalniczke, inne pod stacyjke pod plus, ale najlepiej jest pod akumulator....
Powiem Ci tak :
Najlepszy sposób podlączenia CB to bezpośrednio pod akumulator.
Przeciąg sobie kabelki pod aku i gwarantuję że ta opcja jest lepsza niż jesli jest podlączone pod zapalniczką lub stacyjką.
Mogą pojawić się jakieś niepotrzebne szumy czy inne problemy.
I radio podpięte pod aku dużo lepiej dziala i nie ma sytuacji że powstają zaklócenia podczas wlączania kierunków czy wycieraczek.
[ Dodano: 2010-12-07, 17:43 ]
mialem już różnie podlączane radia w autach....
jedne pod zapalniczke, inne pod stacyjke pod plus, ale najlepiej jest pod akumulator....
ok w takim razie tak Zrobię jeszcze raz dzięki za szybką pomoc pozdrawiam
no i pojawił sie problem
po podłączeniu bez pośrednio pod aku, przy nadawaniu włancza sie syrena alarmu a gdy puszczę gruchę przestaje, wiecie może o co może chodzic :?: dodam że gdy dzisiaj rano jechałem do pracy było ok (sprzęgało raz na jakiś czas a teraz cały czas)
no i pojawił sie problem
po podłączeniu bez pośrednio pod aku, przy nadawaniu włancza sie syrena alarmu a gdy puszczę gruchę przestaje, wiecie może o co może chodzic :?: dodam że gdy dzisiaj rano jechałem do pracy było ok (sprzęgało raz na jakiś czas a teraz cały czas)