KamilK pisze:2) Co do tego ze mowliscie o zaslepkach tych na klapie bagaznika. To u mnie jest jest tak.
Ze po lewej stronie gdzie mam przeciwmgielny to mam jeszcze jedna zarowke ( czyli po lewej stronie mam dwie zarowki, a poprawej mam jedna + zaslepke.
Światła na klapie masz cofania z dwóch stron a przeciwmgielne od któregoś roku jest tylko z jednej strony.
3) Nie dzialaja mi swiatla cofania, ani swiatla przeciwmgielne - co zrobic? - jak naprawic?
Testowalem to tak, przeciwmlgowe czyli wlaczylem swiatla mijania + przycisk na panelu przednim ten drugi od lewej) czyli od swiatel przeciwmglowych ( no i patrze na tyl nic sie nie pali
Brak świateł na klapie to najczęściej wina wiązki idącej do klapy bagażnika która się przełamuje. Nawet z wierzchu jak wygląda OK to wewnątrz mogły się już kable połamać.
Najlepiej miernikiem lub kontrolką sprawdź czy dociera prąd do kostki wiązki klapy za tylną lewą lampą. Jeśli tam na którymś przewodzie pojawia się plus po włączeniu wstecznego albo przeciwmgielnych to wiązka jest do dupy. Opis naprawy wiązki:
https://audi80.pl/b3-b4-sedan-napraw ... t12741.htm
KamilK pisze:Wymienilem w nich zarowki (jednak zalozylem dwuzarnikowe, moga dlatego sie nie palic poniewaz sa dwuzarnikowe a powinny byc jedno?...
Dwuwłókowe też będą świecić tylko musisz się upewnić że plus dochodzi do choć jednego włókna bo te żarówki mają dwa styki zamiast jednego centralnie od spodu!
Przycisk na jest aktywny gdy jest wciśnięty i świeci się trójkącik (może się nie świecić jeśli żarówka jest spalona).
I poprawiłem Ci nazwę tematu, następnym razem poleci do kosza jeśli nie będzie w niej modeli, silnika oraz
opisu problemu.