[80 B4 ABK] Kontrolka ciśnienia oleju
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
[80 B4 ABK] Kontrolka ciśnienia oleju
Moje auto dopadła dziwna dolegliwość... po wyłączeniu zapłonu zapala się na parę sekund kontrolka oleju po czym lekko przygasając...gaśnie Do dam że nie dzieje się to nagminnie, ale się zdarza. Spotkał się już ktoś z czymś takim, bo nie wiem czy mam się zacząć bać, czy mam się nie przejmować :-|
mam problem z aud b4 1,9 tdi rok 92 poniewać podczas jazdy zaswieca mi sie co jakiś czas kontrolka pomarańczowa z napisem "check" znajduje sie ona na samym dole deski rozdzielczej gasnie w tedy kiedy tylko lekko przycisne pedał chamulca i zajakiś czas znowu sie zaswieca niewiem co sie dzieje myslałem ze to moze znak o niedoboże płynu chamulcowego lecz to nie to bo dolałem pły i dalej mi sie to pojawia.prosze niech mi ktos cos dobrego doradzi.
Re: [80 B4 ABK] Kontrolka ciśnienia oleju
Po wyłączeniu zapłonu nie ma prawa się zaświecać ta kontrolka, bo nie dochodzi do niej napięcie - a przynajmniej nie powinnoIC69 pisze:Moje auto dopadła dziwna dolegliwość... po wyłączeniu zapłonu zapala się na parę sekund kontrolka oleju po czym lekko przygasając...gaśnie Do dam że nie dzieje się to nagminnie, ale się zdarza. Spotkał się już ktoś z czymś takim, bo nie wiem czy mam się zacząć bać, czy mam się nie przejmować :-|
Ja bym szukał przyczyny w liczniku albo nie jestem pewny ale czy aby nie jest tak że czujnik kontrolki oleju podaje masę i wtedy się zapala?IC69 pisze:To to ja wiem, że nie ma prawa...a się potrafi zaświecić, ki czort, co jest grane :-|cobra pisze:Po wyłączeniu zapłonu nie ma prawa się zaświecać ta kontrolka, bo nie dochodzi do niej napięcie - a przynajmniej nie powinno