[B4 1Z] przegub ze śrubą w zestawie czy bez?
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[B4 1Z] przegub ze śrubą w zestawie czy bez?
witam.kupiłem dziś przegub jednak zauważyłem że niektóre przeguby sprzedawane sa ze śruba a niektóre bez tego elementu.mój przegub nie posiada tego elementu.chciałbym zapytać czemu w taki sposób to jest sprzedawane i czy można użyć śruby która jest w starym przegubie czy może musi być nowa??
Ostatnio zmieniony 11 paź 2010, 19:18 przez hudy, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Wszystkie są raczej takie same.Lenio21 pisze:a czy długość śruby ma znaczenie? mam na myśli minimalne różnice
Mało tego. Ostatnio kupowałem osłonę przegubu spidana i w komplecie oprócz standardu, czyli smaru i opasek była jeszcze właśnie śruba, zabezpieczenie na półoś i te podkładki. Czyli full opcja. Wszystko zależy więc od firmy.WOJTEK26 pisze:Śruby są zwykle w przegubach lepszych firm
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
też zawsze zakupuje spidana i moje oko juz przyzwyczajone jest do full opcji w pudełku osłony przegubu.Labiel pisze:Wszystkie są raczej takie same.Lenio21 pisze:a czy długość śruby ma znaczenie? mam na myśli minimalne różnice
Mało tego. Ostatnio kupowałem osłonę przegubu spidana i w komplecie oprócz standardu, czyli smaru i opasek była jeszcze właśnie śruba, zabezpieczenie na półoś i te podkładki. Czyli full opcja. Wszystko zależy więc od firmy.WOJTEK26 pisze:Śruby są zwykle w przegubach lepszych firm
pytam o długość śruby ponieważ nie zakładam tej z kompletu na imbus , krótsza
zakładam trochę dłuższą z płaskim łbem na klucz nasadowy, wszystko dlatego zeby nie mieć problemów z przyszłym odkreceniem,wiadomo jak łby na imbus lubią się obracać <osohozi>
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
ja ostatnio wymieniłem przegub na firmę Samko,podobno niezbyt dobre ale u mnie jakoś jeździ i w pudełku tez było wszytko a jak pisałem ten temat to kupiłem Spidana i jak widać śruby nie było...Lenio21 pisze:też zawsze zakupuje spidana i moje oko juz przyzwyczajone jest do full opcji w pudełku osłony przegubu.
- hackthemilk
- Forum Audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- percevalle
- Audi 80 Klub