Witam dziś zauwazylem nastepujacy problem otóz normalnie jezdzac obwodnica około 120km/h mialem zawsze3000 obr dzis jadac jakies 115km/h normalnie mialem 2800-2900 rpm a dzis tylko 2400-2600 ....... Obroty na biegu jałowym sa ok tak jak powinny ale podczas jazdy obrotomierz przeklamuje o jakies400 obr .I nie mam bladego pojecia czemu.
Nie wiem czy to ma jakies znaczenie wczoraj przed poludniem podłączalem wzmacniacz i subwoofer - zasilanie bezposrednio z aku.Klemy nie zdejmowalem odkrecilem srubke jedna przytrzymalem kable ktore tam sa i dolozylem kolejny ..... Ktos mi powie od czego to moze byc ?
[80 B4 ABT]Zanizone obroty silnika ....
-
- Forum Audi 80
może ten sprzęt ma za duży pobór prądu mocniejszy aku lub jakieś zwarcie i słaby sygnał na licznik idzie no ale moge sie mylić
[ Dodano: 2010-12-09, 10:04 ]
Canibal, ja miałem zwarcie na centralnym to cały licznik przygasał i prędkość o 20km zaniżało sprawdź ten sprzęt jeszcze dokładniej czy wszystko dobrze lub odłącz sprzęt i sprawdź jak bedzie chodził czy wróci do normy czy nie..
[ Dodano: 2010-12-09, 10:04 ]
Canibal, ja miałem zwarcie na centralnym to cały licznik przygasał i prędkość o 20km zaniżało sprawdź ten sprzęt jeszcze dokładniej czy wszystko dobrze lub odłącz sprzęt i sprawdź jak bedzie chodził czy wróci do normy czy nie..
no własnie pytanie dlaczego tak jest i od czego
Jeszcze jesttaki motyw ze po podlaczeniu wzmaka i suba chcialem odpalic silnik i telepało nim jakby nie palil na wszystkie gary albo nie dostawal dawki paliwa ....... pochodzil kilka sekund i wszystko wrocilo do normy silnik chodzil ladnie rowno , odpalac teraz odpala od razu bez zadnych problemow.
Jeszcze jesttaki motyw ze po podlaczeniu wzmaka i suba chcialem odpalic silnik i telepało nim jakby nie palil na wszystkie gary albo nie dostawal dawki paliwa ....... pochodzil kilka sekund i wszystko wrocilo do normy silnik chodzil ladnie rowno , odpalac teraz odpala od razu bez zadnych problemow.
-
- Forum Audi 80
no jest taka opcja odczep plusa od wzmaga i zobaczysz czy hodzi tak jak powinien bo mogles przez przeciąganie kabla go gdzis nadlamac i moze gdzies zwara jest albo tak jak wyzej pisze kolega za slaby prąd z alternatora leci a jak jedziesz nieslygac wycia w glosnikach przy wlonczonym wzmacniaczu sprawdz bo jak tak to alternator albo regulator napiecia na 100% hociaz wycie tez moze byc przez zle kable puszczone progami albo slabej firmy tnz lewym progiem prąd a prawym sygnal z radia cincz niemogą sie stykac .