---WszyStkO o nIczYM czyli OffTopiC pełną gębą---
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Szok, a dzisiaj rano radio słyszałem, że tylko gaz ziemny będzie taniał.A na orlenie cena 2.54 - szok, może więcej nie podrożeje <osohozi>ysiul pisze:Musze to powiedzieć: :evil: dobrze ze pasami byłem zapięty to z samochodu nie wypadłem, jak zobaczyłem cenę gazu na Orlenie 2,54 im się chyba już w ... głowach poprzewracało :!:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Co do grilla w Audi to jeśli masz dostęp do starych części z maszyn rolniczych albo budowlanych. To fajną siatkę możesz pozyskać z dużych filtrów powietrza dzięki temu zaoszczędzisz kasę <ok>
U mnie na okolicznym orlenie gaz po 2,37 a najtańszy 2,29.
Może sprzedają drożej bo przez mróz gaz robi się gęstszy i więcej go wchodzi (wagowo) przez to przy obfitych mrozach mogą tracić.
Może sprzedają drożej bo przez mróz gaz robi się gęstszy i więcej go wchodzi (wagowo) przez to przy obfitych mrozach mogą tracić.
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Z polskiego bizona z-056 z filtra powietrza jest ładna siatka, nawet prawie ocynk, albo ze starego usrusa c-360 z obudowy filtra powietrza 8-)aldi pisze:Co do grilla w Audi to jeśli masz dostęp do starych części z maszyn rolniczych albo budowlanych. To fajną siatkę możesz pozyskać z dużych filtrów powietrza dzięki temu zaoszczędzisz kasę <ok>
-
- Forum Audi 80
ysiul pisze:Musze to powiedzieć: :evil: dobrze ze pasami byłem zapięty to z samochodu nie wypadłem, jak zobaczyłem cenę gazu na Orlenie 2,54 im się chyba już w ... głowach poprzewracało :!:
Ja dziś za 230 zł PB po 4,82.... no i za 100 zł LPG.... bo się nie wyrobiłem i mi keszu zabrakło
coś mi spalanie podskoczyło :shock:
-
- Forum Audi 80
Mi może kumpel załatwi baniak importowanej benzynki ze wschodu za 4,20, ponoć lepsza bo ma mieć "prawie" 95 oktanów.
Później taką smarówkę można spożytkować np. przy wymianie osłony przegubu można go nasmarować albo do skrzyni biegów wcisnąć jeśli rzadki olej za szybko opuszcza mechanizm.DYZIO pisze:Ja u siebie tez tak sprawdzam olej jak już nazbiera sie pół garści to przybieram się powoli do wymiany na nowy <ok>
-
- Forum Audi 80
Lepiej przelewem - będzie bezpieczniej <mikolaj>ysiul pisze:albo cena skoczyła albo masz drogiego dostawcę, u mnie tydzień temu była po 3,8 jak chcesz to mogę Ci poleconym wysłać, z naklejką "ostrożnie- grozi wybuchem" <lol>aldi pisze:za 4,20
Ja mieszkam trochę dalej od wschodniej granicy więc i ceny wyższe - wiadomo koszty transportu. Ogólnie u mnie zmalała liczba dystrybutorów a ci co zostali to mają rzadko, mało i drogo.
Moje B4 odkąd kupiłem jeździ tylko na produktach rodzimych rafinerii.
Przywieźć samemu też strach. Raz jechałem z Chełma gdzie kupiłem satynowe wnętrze do swojego B4. Wracając przez wsie w połowie drogi do Parczewa zatrzymała mnie staż graniczna i szukali czy fajek nie wiozę ale miałem tylko we wnętrzu ciasno upakowane drugie wnętrze :mrgreen: .
Ciekawe co by powiedzieli gdybym wiózł ze 120l pb w beczkach.