[80 B4 2.6 ABC] trzęsie i szarpie całym autem
[80 B4 2.6 ABC] trzęsie i szarpie całym autem
witam wszystkich...kupiłem swoją 80 z piękną V-ką i chciałem zrobic tak żeby chodziła jak się patrzy.....zaczęła brac trochę oleju wiec wymieniłem uszczelniacze itd rozrząd był zmieniony wcześniej ... po tych zabiegach zaczęło trześc całym autem i na 1 i 2 biegu jest taki słabszy..... proszę o pomoc!!! co to może byc? rozrząd był sprawdzany 100 razy i jest git... jesli zrobiłem błąd w opisie tego tematu to przepraszam admina
- siwusek216
- Forum Audi 80
trzęsie zawsze....wolne obroty, na biegach, na benzynie czy gazie.....jest słaby na pierwszych biegach......trzesie i jest takie buczenie.....wymieniłem kolektor ssacy, przepustnicę i koło dwómasowe....dalej to samo....załamka....przed wymianą gumek na zaworach wszystko grało i buczał jak V-ka
[ Dodano: 2010-12-05, 19:57 ]
tak na marginesie...siwusek masz fajna furke
[ Dodano: 2010-12-05, 19:57 ]
tak na marginesie...siwusek masz fajna furke
- radek kocio
- Forum Audi 80
witam kolegów.....poduszki sprawdzane i mają być ok....zimny czy rozgrzany-bez różnicy, cały czas tak nim trzęsie...gaz na sekwencji i to takiej dobrej - nie ma problemu z przełączaniem...gaz jest ok bo na nim czy benzynie jest tak samo.....były ściagane głowice, hhh ale z tymi kablami zapłonowymi to chyba nie sprawdzali bo nic nie mówił... podjade tam i sprawdzę.....dzieki za chęć pomocy
[ Dodano: 2010-12-06, 21:59 ]
może koledzy przesla jakąś fotke czy schemat w jakiej kolejności maja byc kable zapłonowe...dzieki
[ Dodano: 2010-12-06, 21:59 ]
może koledzy przesla jakąś fotke czy schemat w jakiej kolejności maja byc kable zapłonowe...dzieki
witam ponownie.....jednak jest to związane z pradami-na kompie wyszło że jest padnieta któraś z cewek....wymienili mi kable i świece a nie wpadli na pomysł o cewkach.... panowie są może cewki nowe nie używki? nie lubię uzywek...kupujesz i nie wiesz ile pochodzą.... dzieki za chęci....dam znac co i jak wyszło
- radek kocio
- Forum Audi 80
- siwusek216
- Forum Audi 80
KTS modulator Boscha na 100% komunikuje się z ABC, VAG robi to raczej niechętnie trzeba coś zmieniać w ustawieniach i nie na każdym interfejsie chce się połączyć ale jak już napisałeś było to opisywane kilkadziesiąt razy. Jeśli chodzi o diagnozę która cewka jest uszkodzona zapraszam do lektury:
http://www.centrum.audi80.pl/component/ ... nfo/id,92/
Centrum wymaga osobnej rejestracji. Ściągnij i poszukaj w dziale poświęconemu układowi zapłonowemu jest dokładne napisane co i jak mierzyć.
http://www.centrum.audi80.pl/component/ ... nfo/id,92/
Centrum wymaga osobnej rejestracji. Ściągnij i poszukaj w dziale poświęconemu układowi zapłonowemu jest dokładne napisane co i jak mierzyć.