[80 B4]Nieszczęsne przednie zawieszenie, stukanie.
Witam, mam od jakiegoś czasu problem, stuka po prawej stronie, dzwięk dochodzi jakby od dołu, czy te stuki może powodować przegub zewnetrzny :?: Podobnie jak kolega gibaj, mam już dość tego zawieszenia, niby wszytkie podstawowe rzeczy zrobione a dalej puka :evil: Po wjechaniu na szarpaki nikt nic nie stwierdził, zero luzów, wszystko sztywne. Najbardziej stuka na małych nierównościach. Może ktoś wie co powoduje te stuki :roll:
Chłopaki popwiem wam tak te audi 80 to gówno warte zawieszenie mają ja juz tyle kasy władowałem w zawieszenie a mi tez tam cos dalej puka ,niedługo to pół auta by trzeba było wymienic a i tak by guzik to dało.Miałem wczesniej golfa 2 tam nic nie pukało a w audicy to ciagle coś .Zawieszenie do huja niepodobne,LIPA!!!pozdrawiam
w takim razie nie pozdrawiaj, skoro masz takie zdanie o audi 80....skifa pisze:,LIPA!!!pozdrawiam
nie wiem jak u Ciebie Kolego sytuacja, ale duże znaczenie ma jakość kupionych podzespołów oraz prawidłowość ich montowania...
powiem Ci tak, że od momentu kiedy sam zacząłem kupowac części i je montować ( wypowiadając woojnę "mechankiom z podstawówki") zacząłem odczuwać różnicę... ja jeżdzę bez 'głuchych stuków'
POZDRAWIAM
chłopaki mam pytanko częsci z firmy TRW są dobrym zamiennikiem do naszych aut?
a drugie moje pytanie to dużo jest roboty zeby dostac się do krzyżaka kolumny kierowniczej i zmienic go na nowy? bo przy nierównościach podczas jazdy czuje jakby coś stukało w kierownicy(chyba ,że się mylę i słynna maglownica do kitu ,a tego wymienial nie bede bo za duzy koszt)
a drugie moje pytanie to dużo jest roboty zeby dostac się do krzyżaka kolumny kierowniczej i zmienic go na nowy? bo przy nierównościach podczas jazdy czuje jakby coś stukało w kierownicy(chyba ,że się mylę i słynna maglownica do kitu ,a tego wymienial nie bede bo za duzy koszt)
w nastepnym tygodniu wymienie łącznikistabilizatora bo napewno bedą lużne już ,rok temu wymienielmamory na monroe (olejowe) zrobilem na nich ok 9tys km .we wrzesniu w tym roku końcówki drązka wymieniłem na nowe firmy TRW,poduszki amortyzatora w kwietniu zmieniłem na boge+łozyska INA,a pukało i ciagle puka normalnie nerwów brak do tego zawieszenia,ciągle coś.Na maglownicy też dokręcałem tą małąsrubkę ale nie wiele pomogło a dalej to samo.
-
- Forum Audi 80