[B3 2.0 3A]Strzały w przepływomierzu powietrza
[B3 2.0 3A]Strzały w przepływomierzu powietrza
Witam. Ostatnio podczas jazdy samochód nagle kompletne stracił moc. Żeby jakos jechać trzeba cały czas wciskać gaz do podłogi. Na niższych obrotach lub przy delikatniejszym dodaniu gazu słychać stzały (takie same jak w wydech przy przestawionym zapłonie) i samochód nie chce jechać. Z tym że u mnie z rury nie strzela nic, za to guma od przepływomierza aż podskakuje, dziwna sprawa. A, i jak wcisne sprzęgło i puszcze gaz np. na skrzyżowaniu to gaśnie. Ktoś wie co to może być?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Nie mam LPG, a czy nie bierze lewego powietrza to już sprawdzałem przy okazji falujących obrotów i wydaje mi sie że nie. A czy to może być wina przepływomierza? Zacinającej sie lub ciężko chodzącej klapy? Przepływomierz już kupiłem tylko nie wiem czy go wymieniać bo jak mi tak w nowy bedzie strzelać to może go zepsuć chyba.
Rozumiem że chodzi Ci o klape w przepływomierzu? Jest prosta i wg. tego co mierzyłem dobrze ustawiona. Ale wydaje mi sie że chodzi ciężej od tej w przepływomierzu który kupiłem. Jeżeli chodzi o głowice to kompresje, szczelność cylindrów miałem niedawno sprawdzane i wszystko jest ok. Panowie powiedzcie mi tylko jeszcze czy powinienem zaryzykować wymiane tego przepływomierza, czy w razie coś nie uszkodze tego "niby" sprawnego co kupiłem? I czy jest możliwość żeby było to wina zapłonu? Przypomne że strzały są identyczne jak z rury wydechowej tylko że "w drugą strone":D
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH