Witam!!
Nie wiem jak to się stało ale wyskoczyła mi regulacja fotela z trzpienia... i teraz męczę się z tym już 3 dzień i szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak to zrobić...
nie wiem jak zrobić żeby to wskoczyło w prowadnice w tym bolcu do blokowania fotela w odpowiedniej pozycji...
czy muszę wykręcić fotel kierowcy czy można to jakoś zrobić bez ruszania fotela...
czy jak mam poduszki to czy przy zabawie z fotelem nie narobię problemu??
proszę o pomoc bo jest dwóch kierowców i 2 bardzo różne ustawienia tego fotela... <buu>
a taka sytuacja trafiła mi się po raz pierwszy a to nie nasze pierwsze AUDI 80...
z góry dziękuje za pomoc!
[B4 All] Problem z blokadą fotela kierowcy!
[B4 All] Problem z blokadą fotela kierowcy!
Ostatnio zmieniony 03 gru 2010, 11:22 przez asienka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Pawel
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 2.6 ABC
Re: [B4 All] Problem z blokadą fotela kierowcy!
unieś lekko fotel do góry to zaskoczy. a docelowo wymień gumkę w prowadnicy.
http://allegro.pl/guma-fotela-vw-polo-g ... 48353.html
http://allegro.pl/guma-fotela-vw-polo-g ... 48353.html
- Norbas
- Forum Audi 80
- Imię: Norbert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
dziwne że wyskoczyła, tam są blokady i nie ma prawa to wyskoczyć zobacz koleżanko czy masz śrybkę zabezpieczającą i czy sprężynka od bolca jest może się zerwała ? gumkę prowadnicy wstaw na miejsce, fotel weź wupchaj do tyłu, potem bolec zabezpieczający pociągnij na zewnątrz, fotelem wjedź na prowadnice i włóż regulacje na rynienke od bolca;)
jak będziesz wkładać fotel w tą prowadnicę musisz pamiętać by w tym momencie wziąć pociągnąć na rączkę i wtedy ten bolec się odchyli i pozwoli ci na dalszy wjazd w prowadnicę.
a jeśli nie możesz go przesunąć lub zabezpieczyć to musisz lekko fotel szarpnąć do góry wtedy wskoczy zabezpieczenie w swoje miejsce.
a jeśli nie możesz go przesunąć lub zabezpieczyć to musisz lekko fotel szarpnąć do góry wtedy wskoczy zabezpieczenie w swoje miejsce.