[B3 1.6 td] Miska 1.6 td
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
To ja już nie wiem. U mnie nie dało tak rady. Poduchy silnika oczywiście odkręcałem i popuszczałem poduszkę skrzyni. Następnie podnosiłem silnik do góry tak aż skrzynie nie zaczęła opierać się o gródź. Dojście do śrub miski było nawet ok, ale jak chciałem wyjąć miskę o haczyła o pompę olejową i nie było innej opcji jak zjechać sankami w dół. Nawet gdzieś czytałem, chyba w "Sam naprawiam Audi A4" - tu sytuacja jest bardzo podobna, to pisali właśnie że trzeba saniami jechać w dół.Vision pisze:wymieniałem raz uszczelkę pod miską olejową 3 lata temu i sanek nie popuszczałem , jak pamiętam uniosłem sinik do góry na odkręconych poduszkach
- wampir1988
- Audi 80 Klub
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Jedyny problem pojawia się jak po odkręceniu sanek z przodu podłużnicę się rozjeżdżając i nie można wkręcić śrub :mrgreen: Bo tak było u mnie. Trzeba było kombinować breszką, ale dało radę a robiłem to chyba z kilka razy.Przemo80b3 pisze:Kurczę, ale wyjęcie sanek to nie jest dużo roboty, i wtedy jest idealne dojście do wszystkich śrub miski i miska lekko wyjdzie, jeszcze jak ktoś ma kanał to w ogóle idealna robota. Co najwyżej 2godz. roboty więcej.