[ B4 ABK + LPG sekwencja] problem w podłączeniu
Ja na poczatek zaślepiłbym te dziury po wkretkach ( jak mozna tak zrobic nawierty :evil: ) te dysze pod wtryskiwacze sa dobre ale nie we wszystkich autach da rade je załozyc. Na Twoim miejscy zdjąłbym kol i zrobił nawierty od od 2 strony przy wtryskiwaczach, dojscie słabe do 2 nawiertów ale da sie to zrobic. Wtryskiwacze połóż na pokrywie zaworów, skróć przewód od parownika do listwy a przewody od listwy do wkretek powinny wystarczyc 20-25cm. Masz strasznie długie czasy wtrysku LPG sprawdz czy masz w ustawieniach wybrany układ wtryskowy sekwencyjny, czujnik temp gazu źle wybrany.
Jak robilem rozeznanie przed zalozeniem swojej instalacji to slyszalem ze Alaski nie sa za dobre ale nie wiem ile jest w tym prawdy. Gosc u ktorego robilem gaz zawsze mowi o reduktorach Scorpion wiec na bank je instaluje w roznych autach, w Cayene 500KM byly np. 2 reduktory Scorpion, chyba model GT i dzialalo. Ja mam Scorpiona Mini i sprawdza sie bardzo dobrze, moge go polecic z czystym sumieniem. Do tego ma latwy dostep do filtra, takze nie trzeba sie napocic przy jego wymianie.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
A poprawiłeś nawierty kolektora?
Czy twój gazownik chce zmieniać reduktor aby poprawić wolne obroty a nawierty zostawić jak są? Jeśli tak to mu się nie uda a alaska wystarczy do spokojnej jazdy.
Nic nie szkodzi jeśli będziesz miał reduktor na zapas, szczególnie że Zavoli lubi się zasyfić co obniża jego wydajność ale skompensuje to zapas mocy.
Czy twój gazownik chce zmieniać reduktor aby poprawić wolne obroty a nawierty zostawić jak są? Jeśli tak to mu się nie uda a alaska wystarczy do spokojnej jazdy.
Nic nie szkodzi jeśli będziesz miał reduktor na zapas, szczególnie że Zavoli lubi się zasyfić co obniża jego wydajność ale skompensuje to zapas mocy.
Poprawiłem nawierty tak jak należy zdjąłem kolektor i nawierciłem blisko wtrysków benzynowych pod odpowiednim kątem. Wolne obroty mam stabilne na Valtekach gazownik mi ładnie ustawił tylko przy wysokich obrotach przełącza na benzynę i wyskakuje błąd niskiego ciśnienia.
[ Dodano: 2011-01-17, 21:05 ]
[ Dodano: 2011-01-17, 21:05 ]
A czy podczas jazdy na wyższych obrotach są odczuwalne spadki ciśnienia? i przerzuca na benzynęmonkahead pisze:. Ja mam Scorpiona Mini i sprawdza sie bardzo dobrze, moge go polecic z czystym sumieniem. Do tego ma latwy dostep do filtra, takze nie trzeba sie napocic przy jego wymianie.