Ty to masz dobrze. Ja auto mogę zostawić w garażu na góra jeden dzień bo jest mi potrzebne na dojazdy do pracy. Raz na jakiś czas zdarzy się że będzie stało dwa dni w garażu, ale to rzadko.plastuch pisze:W sobote go rozkręce pomaluje a w pon. rano złoże
[A4 B5 1,8T APU] Nowa Plecionka - przód str. 61
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Przecie masz dwa auta tak?Ja bym oddał wiele za choć jeden taki dzień...
Zacznijmy od tego, że nie mam garażu, bo zawsze jest zajęty Lubie działać w plenerze :mrgreen:Labiel pisze:Krystyna to ma dobrze. Wstawia auto do garażu na tydzień albo dwa. Tak to grzebać można. Nie to co my
Auto jak trzeba to stoi rozebrane tydzień czy dwa, a jak jest potrzebne to składam migiem i jeżdżę
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Byłem dzisiaj starszego passatem ustawiać zbieżność. No to mówię, przy okazji ustawie ją też u siebie w A4 bo sporo w zawieszeniu było rozbierana to pewnie by się przydało. Ale nic z tego Audi było za niskie :mrgreen: Muszę zdemontować podłogę pod silnikiem i zderzak żeby mogli ustawić mi zbierzność. Ale siara :mrgreen:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Schizę miałem jeszcze jak przejeżdżałem przez rolki. Patrzę tak na nie i zastanawiam się czy dam radę przejechać czy się zawieszę :lol: No ale na szczęście dałem radę i nawet niczym nie uderzyłem, czyli nie jest tak źle. W środę będzie demontaż zderzaka (który to już raz :roll: ) i podłogi i jadę ustawiać zbieżność. Może dzisiaj po pracy wymienię jeszcze tą tuleję banana z prawej strony. Pozostałe elementy mi sprawdzili i jest ok po za tą tuleją która ma już minimalne luzy (da się na tym spokojnie jeszcze sporo jeździć ale szkoda nie zrobić tego przed ustawieniem zbieżności).
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Małe foto poglądowe z ustawiania zbieżności. Jakoś zdjęć niestety słaba. Przed zbieżnością wymieniłem jeszcze tą drugą tuleje banana - w sumie była jeszcze dość dobra. Guma nie była nigdzie zerwana aczkolwiek była już bardziej miękka niż nowe. Przy okazji przekonałem się że faktycznie w tych tulejach jest olej. Wymiana tulei zajęła mi równe dwie godziny - byłem aż w szoku że wszystko poszło tak gładko.
Przy ustawianiu zbieżności wyszło że auto było delikatnie rozbieżne. Miało chyba po -00:22 na koło a powinno być po -00:10 czy jakoś tak. W każdym bądź razie teraz jest si.
[center] [/center]
No i trochę szydera że musiałem rozbierać dokładkę zderzaka żeby mogli mi ustawić tą zbieżność Podłogę pod silnikiem też musiałem zdjąć więc jechałem jak z jajem żeby miski olejowej nie stracić.
Przy ustawianiu zbieżności wyszło że auto było delikatnie rozbieżne. Miało chyba po -00:22 na koło a powinno być po -00:10 czy jakoś tak. W każdym bądź razie teraz jest si.
[center] [/center]
No i trochę szydera że musiałem rozbierać dokładkę zderzaka żeby mogli mi ustawić tą zbieżność Podłogę pod silnikiem też musiałem zdjąć więc jechałem jak z jajem żeby miski olejowej nie stracić.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Na razie nie mam pomysłów oprócz prania siedzenia kierowcy na wiosnę Rozmyślałem kiedyś nad licznikami z pełnym FIS ale jest to droga i nie łatwa zabawa. Był też pomysł żeby zrobić coś z dekorami i ewentualnie zmienić obicie boczków bo to białe średnio mi się podoba, ale na to trzeba czasu którego ciągle mi brakuje. Póki co jedyne mody jakie robię w środku to odkurzanie raz na jakiś czas. A, chodzą mi jeszcze po głowie alu ramki które miałem w 80tce, kiedyś może wpadną.wujo1 pisze:kiedy będą jakieś mody we wnętrzu ??