Witam forumowiczów! Moim problemem jest trzęsienie się całej budy przy lekkim przebijaniu się przez zaśnieżoną drogę (na rozgrzanym silniku). Ten sam problem miałem jakiś rok temu stojąc w gigantycznym korku. Generalnie występuje to na pierwszym lub drugim biegu. Na pewno nie chodzi o to, że silnik ma ciężko i się dławi na niskich obrotach. Jest tak, że autko ładnie jedzie a jak dam gazu to obroty idą w górę i zaczyna się trząść jak opętany i nie ciągnie - wbijam sprzęgło, puszczam i jedzie dalej, albo znów jest tak samo.
Poduchy, sprzęgło? pomocy koledzy!
[80 B4 1.9 1Z] buda trzęsie na 1,2 biegu przy dodaniu gazu
miałem ten sam problem. wcześniej padł mi synchomizator na 4. na wstecznym to trzepało na maxa w kopkim śniegu. wymieniłem skrzynie dwa dnini temu i git. sprzęgło było ok tylko łożysko oporowe ciut hałasowało i w rękach wydawało się przechodzone. teraz biorę się z rozbiórkę starej. ma ktoś jakieś schemty?
Witaj bymistake.
Myślę że wiem na czym polega problem w twojej Audi.
Najprawdopodobniej nie trzymają Ci amortyzatory i gdy dasz gazu na niskich biegach a jedziesz po sniegu koło zrywa i zaczyna podskakiwać. dlatego to trzęsienie budy.
Wiem bo mialem tak w tamtym roku identycznie. pojedz sprawdzić amorki z przodu
i napisz co i jak.
Pozdrawiam
Myślę że wiem na czym polega problem w twojej Audi.
Najprawdopodobniej nie trzymają Ci amortyzatory i gdy dasz gazu na niskich biegach a jedziesz po sniegu koło zrywa i zaczyna podskakiwać. dlatego to trzęsienie budy.
Wiem bo mialem tak w tamtym roku identycznie. pojedz sprawdzić amorki z przodu
i napisz co i jak.
Pozdrawiam