[1.9tdi 1Z] problem ze skrzynia automatyczna
[1.9tdi 1Z] problem ze skrzynia automatyczna
[1.9tdi 1Z] witam. panowie mam maly problem z moim b4 a mianowicie wywala mi blad w skrzyni 281 pisze ze ( 281 Czujnik prędkości własnej pojazdu - G68 ) jak sie samochod troche zagrzeje jest wszystko ok ale jak jest zimny to nie chce zmieniac biegow i moje pytanie brzmi gdzie szukac usterki dodam ze licznik pokazuje dobrze.jesli jest ktos dobry w te klocki to zapraszam na swoje gg 241675. pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 13 gru 2010, 19:32 przez tomjar30, łącznie zmieniany 2 razy.
kolego wymienilem czujnik w skrzyni i dalej to samo ,jak wykasuje blad w skrzyni to jest ok do puki nie przekrocze 20 km/h puzniej znow blad 281 brak sygnalu g68 juz nie wiem i czasami wskakuje mi 811 system nie gotowy ,narazie chodzi tylko na 1 i 2 juz mi rece opadaja predkosciomierz chodzi bez zastrzezen i nie wiem gdzie szukac przyczyny.pozdrawiam serdecznie
[ Dodano: 2010-12-24, 09:24 ]
witam problem rozwiazany byl uszkodzony czujnik na skrzyni biegow ,wymiana skasowanie bledow i smiga jak nowa. pozdrawiam
[ Dodano: 2010-12-24, 09:24 ]
witam problem rozwiazany byl uszkodzony czujnik na skrzyni biegow ,wymiana skasowanie bledow i smiga jak nowa. pozdrawiam