Witam
Dużo chodziłem po forach i każdy pisał że auto nie zapala nie trzyma obrotów ogólnie to że jest zła praca silnika i występuje podczas hamowania silnikiem przyśpieszenie auta u mnie auto zapala nawet na mrozie nie falują obroty ani na zimnym ani na ciepłym silniku nie jest przymulony kultura pracy silnika jest w porządku tylko jest ten problem z samoczynnym przyśpieszeniem podczas hamowania silnikiem dzieje się to tylko na lpg 2 generacji z symulacją sondy lambda i nie wiem co to może być za przyczyna robiłem reset ecu i nic nie pomogło
dzięki za odpowiedz
[80 B4 2.0 ABT] samoczynne przyśpieszenie przeczytajcie
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Witam, nie wiem czy napiszę prawdę, ale może pomogę, gdy masz LPG i jest to instalacja z mikserem to podczas jazdy na LPG nie następuje zaprzestanie podawania paliwa, w tym przepadku gazu i dlatego auto nie chce zwalniać podczas hamowania silnikiem.
Możecie na mnie nakrzyczeć za tę teorię, bo być może się mylę :oops:
W mojej B3 silnik lepiej się hamuje silnikiem na Pb niż na LPG.
Możecie na mnie nakrzyczeć za tę teorię, bo być może się mylę :oops:
W mojej B3 silnik lepiej się hamuje silnikiem na Pb niż na LPG.
to jest norma w tych silnikach nawet ktos opisal to na forum co i jak
a tak oglednie noga z gazu i comp. dostaje sygnal (zbyt uboga lub odwrotnie) mieszanka wiec silniczkiem krokowym przytrzymuje chwilke silnik na obr. az sklad mieszankisie unormuje
w moim aucie tez to zjawisko wystepuje a jak czesto to zalezy jakiej jakosci jest LPG .
Ja na LPG smigam juz 8latek i z tego co zauwazylem to co stacja to inny gaz
staram sie tankowac tylko tam gdzie czuje ze autko idealnie pracuje i spalanie w mormie
MOJEJ 9.6/ 11 lpg /100km.
a tak oglednie noga z gazu i comp. dostaje sygnal (zbyt uboga lub odwrotnie) mieszanka wiec silniczkiem krokowym przytrzymuje chwilke silnik na obr. az sklad mieszankisie unormuje
w moim aucie tez to zjawisko wystepuje a jak czesto to zalezy jakiej jakosci jest LPG .
Ja na LPG smigam juz 8latek i z tego co zauwazylem to co stacja to inny gaz
staram sie tankowac tylko tam gdzie czuje ze autko idealnie pracuje i spalanie w mormie
MOJEJ 9.6/ 11 lpg /100km.