[ALL] Podgrzewanie akumulatora
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
nie, tyle ze tylko tacy nie sa zazdrosni ze ktos ma sprawne
tu nawet w tym temacie sie pokazali ci co ich to zabolalo ze mam sprawne a zta mata daj sobie spokoj lepiej kupic nowy aku, do twojego benzyniaka 40Ah i masz spokoj
sam sie tez borykalem i chetnie pomoge innym ale jesli czytam ojakis modach cudach i wynalazkach to przykro ale nie bede tego popieral
jesli masz tyle w aku pradu ze starczy na podgrzanie grzalkami to znaczy ze jest sprawny i sobie poradzi bez nich, ajesli bnedziesz go ocieplal kocami, to sie zagotuje przy dluzszej jezdzie, wiec mata jest zlym pomyslem
tu nawet w tym temacie sie pokazali ci co ich to zabolalo ze mam sprawne a zta mata daj sobie spokoj lepiej kupic nowy aku, do twojego benzyniaka 40Ah i masz spokoj
sam sie tez borykalem i chetnie pomoge innym ale jesli czytam ojakis modach cudach i wynalazkach to przykro ale nie bede tego popieral
jesli masz tyle w aku pradu ze starczy na podgrzanie grzalkami to znaczy ze jest sprawny i sobie poradzi bez nich, ajesli bnedziesz go ocieplal kocami, to sie zagotuje przy dluzszej jezdzie, wiec mata jest zlym pomyslem
- Niki20
- Forum Audi 80
- Imię: Dominik
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Szara80tkaTdi, mnie wcale nie boli to, że masz sprawny samochód, wręcz przeciwnie :!: I jest tu na forum nie jedno autko w super stanie... Jak chcesz wiedzieć w jakim stanie jest obecnie moje auto to poczytaj trochę forum...
Nie rozumiem co ma znaczyć wypowiedź w stylu pseudo podnoszenie mocy??
Ja przy swoim aucie bardzo dużo robię i większość sam i wkładam wszystko z górnej półki więc nie osądzaj bezpodstawnie...
Nie rozumiem co ma znaczyć wypowiedź w stylu pseudo podnoszenie mocy??
Ja przy swoim aucie bardzo dużo robię i większość sam i wkładam wszystko z górnej półki więc nie osądzaj bezpodstawnie...
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
Przez pseudo podnoszenie mocy rozumiem, ze co niektorzy przerabiaja silniki aby je rzekomo ulepszyc, to ze masz w profilu 1Z+ sugeruje ze masz wieksza moc niz to co fabryka dala, lecz to prowadzi do przedwczesnego zuzycia sprzegla i innych elementow zaleznych
piszesz ze duzo robisz, to bardzo dobrze bo jesli chce sie cos dobrze zrobic to lepiej to zrobic samemu, nie u mechanika,
co do sprawnosci, to taki cel forum aby to co inni popsuli lub zaniedbali naprawic, ale mi tu nie wipisujcie jak co nie ktorzy ze, tworzenie wynalzkow i choinek z samochodu to rzecz prawidlowa
i co smieszne ze tu w temacie o podgrzewaniu aku przyczepili sie do mego niskiego spalania
piszesz ze duzo robisz, to bardzo dobrze bo jesli chce sie cos dobrze zrobic to lepiej to zrobic samemu, nie u mechanika,
co do sprawnosci, to taki cel forum aby to co inni popsuli lub zaniedbali naprawic, ale mi tu nie wipisujcie jak co nie ktorzy ze, tworzenie wynalzkow i choinek z samochodu to rzecz prawidlowa
i co smieszne ze tu w temacie o podgrzewaniu aku przyczepili sie do mego niskiego spalania
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Kontakt:
- Niki20
- Forum Audi 80
- Imię: Dominik
- Kontakt:
Jak się użytkuje auto z głową to nic się szybciej nie zużywa, zresztą takie elementy jak sprzęgło, przeguby wytrzymują moc do spokojnie 130PS... Radzę też troszkę poczytać...Szara80tkaTdi pisze:prowadzi do przedwczesnego zuzycia sprzegla i innych elementow zaleznych
Co do robienia choinki z auta to taka modyfikacja jak ta mata nie wydaje mi się by jakoś szpeciła bo przecież aku jest pod osłoną...
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
trzymaj sie watku a nie wymyslas, pokaz to cudo a jesli to pobiera prad do ocieplania to podaj jego wartoscmatti87 pisze:bajki nie wierzę ...
jezdzilem rowniez na bialoruskiej czeskiej niemieckiej wloskiej i francuskiej czy to tez zle paliwo? mnie serce boli widzac jak niektorzy te auta ktora jezdza 20lat i pewnie jeszcze pojezdza niszcza bezpowrotnie montujac w nie rozne cuda
prawda boli nie, apropo ja trzymam się wątku to Ty piszesz jakie to masz wspaniałe audi jedyne sprawne. :shock:Szara80tkaTdi pisze:trzymaj sie watku a nie wymyslas, pokaz to cudo a jesli to pobiera prad do ocieplania to podaj jego wartosc
wolę te cuda niż niszczenie serca auta ukraińską wodą nazywaną paliwem :lol:Szara80tkaTdi pisze:mnie serce boli widzac jak niektorzy te auta ktora jezdza 20lat i pewnie jeszcze pojezdza niszcza bezpowrotnie montujac w nie rozne cuda
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
kolego powiem ci tak byłeś kiedyś za wschodnią granicą ?? bo potym jak piszesz wygląda że tam furmankami jeżdzą bo coś o paliwie piszesz.. że takie jakieś złe itd. Nie wiem poco twoje złośliwe dogryzanie - takie dziecinne sory ale niesmaczne takie dogryzanie jest,tymbardziej jesteś nowy na forum. Tam jeżdzą dużo lepsze auta niż u nas w polsce, wszyscy co są na forum tutaj a są z tamtych rejonów kupują sobie tam paliwo bo jest tańsze i tyle w temacie paliwa i spalania.. a co do twojego wynalazku uważam że jest to wogóle nie potrzebne, auta w domu parkujemy na dworze i nie mam żadnych problemów z zapalaniem, teraz jak były mrozy golf V stał 2 tyg. nie odpalany i wczoraj bez problemu zapalił, jak jest sprawny akumulator to ci odpali a diesel potrzebuje dużo większy prąd rozruchu bo grzeje świece przecież i nie wiem poco mam grzać akumulator a tymbardziej w 80ce gdzie jest na niego obudowa fabryczna i gdzie chcesz pod nią coś wsadzić ?? a skoro to dobre to czemu tego fabryka nie daje?? nie spotkałem się w żadnym aucie jeszcze z takim czymś :lol: rozumiem webasto super sprawa ale grzanie akumulatora?? he to go pianką do paneli owine i będzie mu ciepło :lol: ale spoko pokaż jak to zrobiłeś może się ktoś skusi nato i też zrobi dodatkowy bajer a w aucie jakiego nie ma nikt :mrgreen:matti87 pisze:wolę te cuda niż niszczenie serca auta ukraińską wodą nazywaną paliwem :lol:
kolego na UA byłem więcej razy niż ty pewnie o niej pomyślałeś , i o tamtym paliwie mogę się wypowiedzieć a co do dogryzania nie ja zacząłem.diablo228 pisze:kolego powiem ci tak byłeś kiedyś za wschodnią granicą ?? bo potym jak piszesz wygląda że tam furmankami jeżdzą bo coś o paliwie piszesz.. że takie jakieś złe itd. Nie wiem poco twoje złośliwe dogryzanie - takie dziecinne sory ale niesmaczne takie dogryzanie jest,tymbardziej jesteś nowy na forum. Tam jeżdzą dużo lepsze auta niż u nas w polsce, wszyscy co są na forum tutaj a są z tamtych rejonów kupują sobie tam paliwo bo jest tańsze i tyle w temacie paliwa i spalania.. a co do twojego wynalazku uważam że jest to wogóle nie potrzebne, auta w domu parkujemy na dworze i nie mam żadnych problemów z zapalaniem, teraz jak były mrozy golf V stał 2 tyg. nie odpalany i wczoraj bez problemu zapalił, jak jest sprawny akumulator to ci odpali a diesel potrzebuje dużo większy prąd rozruchu bo grzeje świece przecież i nie wiem poco mam grzać akumulator a tymbardziej w 80ce gdzie jest na niego obudowa fabryczna i gdzie chcesz pod nią coś wsadzić ?? a skoro to dobre to czemu tego fabryka nie daje?? nie spotkałem się w żadnym aucie jeszcze z takim czymś :lol: rozumiem webasto super sprawa ale grzanie akumulatora?? he to go pianką do paneli owine i będzie mu ciepło :lol: ale spoko pokaż jak to zrobiłeś może się ktoś skusi nato i też zrobi dodatkowy bajer a w aucie jakiego nie ma nikt :mrgreen:
teraz nie mam czasu grzebać przy tym a poza tym ciężko to zrobić pod chmurką o tej porze roku :mrgreen:
aha i co z tego że jestem nowy na tym forum :roll:
Dobre trzy strony o spalaniu klekota, kto mądrzejszy i ropie ze wschodu <rotfl> .
A co najlepsze żadnego efektu.
Pomysł z ogrzewaniem aku nie jest zły ale żeby to miało ręce i nogi to musiało by grzać cały czas czyli przydał by się termostat
Szczerze lepsze to niż pomysł jakiegoś klubowicza z grzałką elektryczną na podszybiu <lol>
A co najlepsze żadnego efektu.
Pomysł z ogrzewaniem aku nie jest zły ale żeby to miało ręce i nogi to musiało by grzać cały czas czyli przydał by się termostat
Szczerze lepsze to niż pomysł jakiegoś klubowicza z grzałką elektryczną na podszybiu <lol>
- Norbas
- Forum Audi 80
- Imię: Norbert
- Silnik: 2.0 ABT
Labiel a takie coś by ci nie pomogło?
http://moto.allegro.pl/audi-a4-b5-lift- ... 95684.html
http://moto.allegro.pl/audi-a4-b5-lift- ... 95684.html