Dzis rano moje audi zaskoczyło mnie tym, ze posiada funkcje zraszania kierownicy. Dzieje sie to po ulewnych deszczach, ale nie zawsze. Cieknie mi woda na połoczenie pszedniej szyby z dachem centralnie nad obręczą kierownicy. Wydaje mi się, że szyba jest wklejona więc z kąd ta woda.? Oblukałem szyberdach i wygląda na to, że wszystko jest w porządku. Być moze, że ktos miał taki przypadek i powie mi jak temu zaradzic.
Z góry dziękuje.
[80 b4] Cieknący dach
[80 b4] Cieknący dach
Ostatnio zmieniony 30 lip 2007, 22:27 przez Zen, łącznie zmieniany 2 razy.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Zen...sprubuj się dostać od wewnątrz do miejsca z którego cieknie. Zdemontuj osłony słupków, następnie zdejmij z brzegu podsufitki gumową listwe mocującą. W ten sposób dostaniesz się do warstwy kleju którym zamocowana jest szyba. Teraz za pomocą jakiegokolwiek lusterka zlokalizuj miejsce przecieku (polewając wcześniej dach wodą) i uszczelnij za pomocą silikonu...jak radzi Doc. Uszczelka zewnętrzna szyby w żadnym stopniu nie odpowiada za jej szczelność.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Zen...trochę mało zprecyzowane to pytanie :roll: Przypuszczam że chodzi Ci o tą gumową listwe. Po zdemontowaniu osłony słupka, chwyć za jej koniec i zsówaj ją powoli z rantu dachu.Listwa ta jest podobnie zamocowana jak uszczelka drzwi. Tapicerki słupków mocowane są na takich zatrzaskach, trzeba je mocniej pociągnąć w kierunku przaciwleglego słupka.Zen pisze:jak dobrac sie do tej tapicerki od spodu? Nie chciałbym czegos urwac.