[2.0ABT] 90KM brak mocy na LPG
[2.0ABT] 90KM brak mocy na LPG
Witam
Mam maly problem a dokladnie auto po przelaczeniu na LPG strasznie slabnie. Moim skromnym zdaniem cala instalacja jest ustawiona na tryb oszczedny. Jak ustawic instalacje tak aby miala tyle mocy co na benzynie??
Reduktor LOVATO
Elektronika LECHO
Mam maly problem a dokladnie auto po przelaczeniu na LPG strasznie slabnie. Moim skromnym zdaniem cala instalacja jest ustawiona na tryb oszczedny. Jak ustawic instalacje tak aby miala tyle mocy co na benzynie??
Reduktor LOVATO
Elektronika LECHO
Ostatnio zmieniony 16 gru 2010, 06:15 przez p1tryk, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja bym samemu nic nie grzebał. Wizyta u gazownika i regulacja instalacji. Nie ma chyba czegoś takiego jak tryb oszczędny. Skład mieszanki ma być taki jak powinien, ani za ubogi ani za bogaty. Gazownik Ci na analizatorze spalin to sprawdzi.
U mnie mieszanka była za uboga i auto na gazie było ciut słabsze. Koszt regulacji 50 zeta. Więc jedź i wyreguluj bo szkoda silnika
U mnie mieszanka była za uboga i auto na gazie było ciut słabsze. Koszt regulacji 50 zeta. Więc jedź i wyreguluj bo szkoda silnika
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
- mlodyrulez
- Forum Audi 80
Ustawienie "ekonomiczne" zemści sie jak wypali wam zawory , mieszanka moze byc troszke ubozsza ale tylko na wolnych obrotach na podwyższonych powinna byc nawet min bogatsza, ale niektórzy wola zaoszczedzic 1-1,5l na 100km ale że za kilka tys padnie głowica i cała oszczednosc pójdzie w ch.....re to juz inna bajka.
Jade do mechanika po swietach bo jednak trzeba to ustawic tak jak sie nalezy. Zlikwidowalem juz zapach gazu przechodzacy przez ogrzewanie podczas postoju np. na swiatlach.... pod filtrem powietrza biegla cienka przezroczysta rureczka, okazalo sie ze byla wypieta i to bylo powodem calego smrodu gazu. Dla zainteresowanych tematem moge podeslac zdjecia co i jak.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
No wlaśnie o wypalaniu zaworów zapomniałem dodać.WOJTEK26 pisze:Ustawienie "ekonomiczne" zemści sie jak wypali wam zawory , mieszanka moze byc troszke ubozsza ale tylko na wolnych obrotach na podwyższonych powinna byc nawet min bogatsza, ale niektórzy wola zaoszczedzic 1-1,5l na 100km ale że za kilka tys padnie głowica i cała oszczednosc pójdzie w ch.....re to juz inna bajka.
A co do ustawień gaziarzy to jakoś drogo w waszych okolicach biorą bo jak ja ustawiałem gaz w swojej Audicy to 20zł zapłaciłem
- mlodyrulez
- Forum Audi 80
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
A może sonda lambda ci padła tez są takie objawy,na benzynie idzie a na gazie nie mam taką instalacje z takim silnikiem i cały gaz bieże info z sondy,jak mnie padła sonda to na gazie był słaby a na benzynie było tak jak zawsze.W sumie to mnie sonda działala bardzo słabo tyle co nic tak stwierdził gazownik,po wymianie juz jest ok koszt sondy markowej 100zł
Nie wiem jaką masz instalację ale z tego co mi wiadomo to w tych silnikach w czasie jazdy na gazie sonda powinna byc zwarta do masy lub odłączona. Gaz z sondy nic nie bierze...... a jak się zrobi tek, że bierze to się zaczynają szopki dziaćTomekKatowice pisze:A może sonda lambda ci padła tez są takie objawy,na benzynie idzie a na gazie nie mam taką instalacje z takim silnikiem i cały gaz bieże info z sondy,jak mnie padła sonda to na gazie był słaby a na benzynie było tak jak zawsze.W sumie to mnie sonda działala bardzo słabo tyle co nic tak stwierdził gazownik,po wymianie juz jest ok koszt sondy markowej 100zł
W sumie jakby było tak jak mówisz to na benzynie też by sonda źle działała i były problemy. Sonda albo jest dobra albo nie, niezależnie na jakim paliwie akurat jedziesz.