[80 B4 1Z] Brak światła mijania prawego
[80 B4 1Z] Brak światła mijania prawego
Witam Koledzy mam od wczoraj taki mały chyba problem z światłami mijania z przodu a dokładniej z prawej strony. a więc tak - lewa strona działa mi dobrze i światło mijania i długie a prawa strona żarówka się tylko lekko świeci a długie też tam nie działają, postojowe tak samo się tylko jarzy, zmieniałem żarówki i to samo jest, podmiana pająków to samo, a w liczniku lekko jarzy się na swiatłach mijania jak są załączone kontrolka od długich wszystko inne działa tył cały świeci w środku podobnie tylko prawa przednia lampa świruje :lol: hm od czego zacząć prace naprawcze :?:
nic nie jest przerabiane, sam orginał, lałem tam wd 40 zmieniałem żarówki, i nie wiem czemu lekko świeci kontrolka od długich świateł w liczniku a przekażnika świateł nie ma zadnego??audion pisze:Moze styk jest zasniedzialy? moze cos we wtyczce nie laczy? Bo ogolnie wiekszej filozofii tam nie ma, zadnych przekaznikow (chyba ze przerabiales instalacje), jedynie bezpiecznik, no ale wtedy to by Ci wogole nie swiecilo.
Przekaznika nie ma, dlatego czesto wypalaja sie styki w pajaku, wiec jesli cos sie w 80 dzieje ze swiatlami, to albo wina pajaka, albo cos z lampami, wtyczkami. Wyglada mi to na jakies zwarcie. I objawy pasowalyby ze cos jest nie tak z pajakiem, ale skoro sprawdzales na innym... Sprawdz jeszcze napiecie na wyjsciu, cos w granicach 12 V ma byc. Moze sie gdzies przewod przetarl i jakies zwarcie robi?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
tzn samo badanie napiecia woltomierzem niewiele da , bo napiecie moze byc nawet na przewodzie cienkim jak wlos a sam on nie przepusci tych kilku Amper do jasnego swiecenia zarowki, najlepiej to sprawdzaj zarowka na przewodach
do sprawdzenia przewody kolo manetki, przewody dochodzace do bezpiecznikow i wychodzace oraz przewody przy zarowce prawej, wiecej juz sie nie da wymyslec
do sprawdzenia przewody kolo manetki, przewody dochodzace do bezpiecznikow i wychodzace oraz przewody przy zarowce prawej, wiecej juz sie nie da wymyslec
napięcie było dobre ale światła brak zaczołem grzebać w kablach przy lampie i w dwóch miejscach znalazłem słabe punkty - linka się poprzepalała i zostało tylko po 3 włosy więc nie było wystarczającej mocy by żarówka świeciła, zrobiłem wkładam żarówkę a to zonk :evil: podmieniam na inna tanią typ tesco z zapasu świeci wkładam z osrama żarzy się i lekko zaczyna palić kable znowu zawiozłem żarówki do elektryka żeby sobie je zobaczył i okazało się że żarówka jest wadliwa i pali kable :roll: w jakiś tam dziwny sposób, więc jak przyjedzie przedstawiciel w piątek z osrama do kolegi to mu to pokaże co się za cuda dzieją. dzięki koledzy za pomoc bez was to jak bez ręki <lupa>Szara80tkaTdi pisze:tzn samo badanie napiecia woltomierzem niewiele da , bo napiecie moze byc nawet na przewodzie cienkim jak wlos a sam on nie przepusci tych kilku Amper do jasnego swiecenia zarowki, najlepiej to sprawdzaj zarowka na przewodach