[B3 1.8 S] poranne zimą kłopoty
[B3 1.8 S] poranne zimą kłopoty
Odpalam rano, i pracuje tak trochę jakby na trzy gary ale zawsze w sumie zimno jest. Z rury mocno czarne spaliny. Dodaje gazu a tu zonk, dławi się. Pedał w podłodze a on nic. troche pompowania i lepiej. Jak przełącze na LPG problem znika. Wracam na bene rozpędzam auto i znowu szarpie trzęsie , jakby mu czegoś brakowało. Po rozgrzaniu ok.
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
jesli chodzi o filtry to do wymiany powietrza. jesli chodzi o paliwa to nie mam pojecia ale jak sie rozgrzeje to jest dobrze
[ Dodano: 2010-12-17, 17:58 ]
problemem była sonda - źle podpieta. Teraz natomiast 80km/h pedał w podlodze a on nic, zaczyna przerywać i nie przyspiesza - problem ten sam na LPG i benie. Wymieniłem filtr powietrza , zobacze czy to coś pomoże- podejrzewam również zapłon bo ostatnio musiałem ruszyć aparatem a nie zaznaczyłem sobie jak był ustawiony.
problemem była sonda - źle podpieta. Teraz natomiast 80km/h pedał w podlodze a on nic, zaczyna przerywać i nie przyspiesza - problem ten sam na LPG i benie. Wymieniłem filtr powietrza , zobacze czy to coś pomoże- podejrzewam również zapłon bo ostatnio musiałem ruszyć aparatem a nie zaznaczyłem sobie jak był ustawiony.
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Mówiłem, że sonda A no bardzo prawdopodobne, że ustawienie zapłonu musisz poprawić.davideks pisze:jesli chodzi o filtry to do wymiany powietrza. jesli chodzi o paliwa to nie mam pojecia ale jak sie rozgrzeje to jest dobrze
- Przemo80b3
- Forum Audi 80