Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 all] Silniczek regulacji pracuje - lampa się nie rusza

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
szoton
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 all] Silniczek regulacji pracuje - lampa się nie rusza

Post autor: szoton » 16 gru 2010, 09:50

witajcie, mam taki problem - nie działa mi elektryczna regulacja prawej lampy z przodu. Silniczek słychać że pracuje a lampa się nie rusza. Lampa była wymieniana na jesieni i w sumie nie pamiętam czy od razu tak było czy teraz się zrobiło. Coś może wyskoczyło? Macie jakieś pomysły? Lampa to HELLA.

Awatar użytkownika
Mortiis
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Mortiis » 16 gru 2010, 09:54

Prawdopodobnie silniczek mógł wyskoczyć z zaczepu, musiał byś zobaczyć jeśli jest możliwość czy silniczek jest zaczepiony do odbłyśnika, jak nie to wyciągnąć lampę i zobaczyć.

Awatar użytkownika
szoton
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: szoton » 16 gru 2010, 10:05

Mortiis pisze:Prawdopodobnie silniczek mógł wyskoczyć z zaczepu, musiał byś zobaczyć jeśli jest możliwość czy silniczek jest zaczepiony do odbłyśnika
Nie wiem czy wszystkie typy (BOSCH - HELLA) mają tak samo ale rozebrałem właśnie uszkodzoną lampę BOSCH i tam od silniczka idzie taki bolec który jest wczepiony w takie jakby gniazdo w odbłyśniku, jeżeli HELLA ma tak samo to ciężko żeby samo wyskoczyło (chyba ze coś przed założeniem już było nie tak). Generalnie raczej trzeba wyciągnąć jednak lampę ( - 15 hehe, chyba poczekam do wiosny). Czy jest możliwość że silnik pracuje ale jednak coś w nim jest nie tak?

Awatar użytkownika
levis1991
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: levis1991 » 16 gru 2010, 10:10

raczej takiej możliwości nie ma moim zdaniem musiałeś zle włożyć silniczek, jak ci to nie przeszkadza to poczekaj do cieplejszych dni :) aa i bosh i hela to samo tylko inaczej wyglada szkło taki wzór

Awatar użytkownika
Mortiis
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Mortiis » 16 gru 2010, 11:26

szoton pisze:
Mortiis pisze:Prawdopodobnie silniczek mógł wyskoczyć z zaczepu, musiał byś zobaczyć jeśli jest możliwość czy silniczek jest zaczepiony do odbłyśnika
Nie wiem czy wszystkie typy (BOSCH - HELLA) mają tak samo ale rozebrałem właśnie uszkodzoną lampę BOSCH i tam od silniczka idzie taki bolec który jest wczepiony w takie jakby gniazdo w odbłyśniku, jeżeli HELLA ma tak samo to ciężko żeby samo wyskoczyło (chyba ze coś przed założeniem już było nie tak). Generalnie raczej trzeba wyciągnąć jednak lampę ( - 15 hehe, chyba poczekam do wiosny). Czy jest możliwość że silnik pracuje ale jednak coś w nim jest nie tak?

samo nie wskoczy musisz wtedy tak przesunąć odbłyśnik pokrętłami do sterowania żeby ten bolec wcisnąć do gniazda, najlepiej wykręć lampę weź do domu i w domu jakieś 5 minut zabawy i silniczek masz podpięty a jeśli Ci nie przeszkadza brak silniczka to poczekaj do wiosny ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl