[B4 1,9 TDI 1 Z] Problemy z odpalaniem
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
weź kawałek kabla ,zdejmij kapturki ze świec i kabelek do +aku i do świecy ,jak iskrzy to dobra jak nie -wymiana <ok> a świece BERU,BOSH,
Ostatnio zmieniony 16 gru 2010, 21:21 przez gibaj, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
a kat wtrysku jaki masz ustawiony
tez mi cabrio słabo paliło z rana a teraz pali od strzała
świece tez możesz vag iem sprawdzić jest tam gdzieś test diagnostyczny na włączonym zapłonie go włączasz i patrzysz czy ci światło w kabinie przygasa jak podaje prąd na świece jak nie przygaśnie to świece złom al ja bym zaczął od kata wtrysku
tez mi cabrio słabo paliło z rana a teraz pali od strzała
świece tez możesz vag iem sprawdzić jest tam gdzieś test diagnostyczny na włączonym zapłonie go włączasz i patrzysz czy ci światło w kabinie przygasa jak podaje prąd na świece jak nie przygaśnie to świece złom al ja bym zaczął od kata wtrysku
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Nie mozliwe :shock: ,tak samo jak to że temp.spada do zera po włączeniu dmuchawy ,moze spaść kilka stopni ,ale na pewno nie tyleaudi polska pisze:sprawa jest tego typu auto odpalił chodzi ok.30min i temperatura wskazuje 70st po chwili uruchamiam dmuchawy i za chwile temp.spada do 0st możliwe że termostat go przytrzymał ?
-
- Forum Audi 80
Panowie pomóżcie. Mam problem z uruchomieniem auta, świece żarowe nie zawsze chcą się załączać i kiedy tak się dzieje, już po uruchomieniu zapala się check engine, auto jest bez mocy. Jednak gdy chwilę popracuję i się nagrzeje check znika i wszystko wraca do normy. Nie ma tego problemu gdy świeczki grzeją, wtedy odpala bez problemu i nic się nie dzieje.
Dodam że czujnik temperatury wymieniony, świece i przekaźnik.
Dodam że czujnik temperatury wymieniony, świece i przekaźnik.