[80 B3 3A] Koszmar obrotów i za uboga mieszanka
[80 B3 3A] Koszmar obrotów i za uboga mieszanka
Witam wszystkich.Znowu prosze o pomoc.Wedlug kodów migowych wyszło 2343-spaliny za ubogie.Co może byc przyczyna?Walcze z roznymi objawami juz pół roku i zawsze jest coś nie tak.Ręce opadają.Pomijając falowanie obrotów choć nieduże ale jest,po spadanie z obrotów przy dojezdzie do skrzyzowania.Jesli jest ktos w stanie pomoc i wyjasnic co trzeba zrobic jak najprosciej jak sie da,to bede wdzieczny i nawet pofatyguje sie osobiscie z dobra flaszka,niech tylko Audi zacznie jezdzic normalnie,bo kasy wywalonej na pseudomechanikow to juz nie liczę.Studiuje forum,ale niektóre rzeczy to czarna magia!Do tego doszlo ze nie dziala mi chyba wlacznik biegu jalowego.To wedlug kodow nie wyszlo ale w temacie ktory założyłem, i z informacji znalezionych na temat falowania obrotów na pinie 2 i 3 powinien plynąć prąd jeśli jest puszczony pedał gazu,a u mnie nie ma.
Sprawdz sonde czy prawidłowo działa, oraz jaki jest skład spalin na wolnych obrotach oraz na wyższych. W tym właczniku jest microstyk który powinien sie załaczyc po puszczeniu gazu, z tego co pamietam to powinna byc regulacja tego wyłacznika, byc moze ktos tam grzebał i nie jest w odpowiednim połezeniu i przepustnica go nie załacza.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
To mnie pocieszyłeś!A masz może zdjecie albo numer tej czesci,bo sam chyba nie dam rady.Czytałem,ze jeżeli przy dolnym położeniu przepustnicy nie ma połączenia między pinami należy poluzować śrubkę ograniczającą do momentu aż stworzy się zamknięty obwód i prąd będzie mógł przepływać.Czy to jest ta srubka na gorze przepustnicy gdzie mocowana jest linka?
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Witam, ja mam podobny problem z moim 3A. Wymieniłem juz przepływomierz i sonde ale z marnym skutkiem. Mam pytanie czy jeżeli mam nieszczelny wydech przed sondą (połączenie kolektora z rurą) i rozsypany katalizator to komputer może przez to pokazywać błąd, że jest uboga mieszanka i że sonda lambda nie działa? Bo takie błedy mam i pali mi ponad 17l/100...
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Jeżeli wydech jest nieszczelny przed sondą to jak najbardziej tak. Ma to duży wpływgibgibon pisze:Witam, ja mam podobny problem z moim 3A. Wymieniłem juz przepływomierz i sonde ale z marnym skutkiem. Mam pytanie czy jeżeli mam nieszczelny wydech przed sondą (połączenie kolektora z rurą) i rozsypany katalizator to komputer może przez to pokazywać błąd, że jest uboga mieszanka i że sonda lambda nie działa? Bo takie błedy mam i pali mi ponad 17l/100...