Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 1.9 tdi 1Z] czym zabezpiczyc hamulce

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

[b4 1.9 tdi 1Z] czym zabezpiczyc hamulce

Post autor: hudy » 17 gru 2010, 17:37

witam.panowie czym zabezpieczyć w tylnych hamulcach ten element (nie wiem jak się fachowo nazywa) który porusza linka od ręcznego.co jakiś czas mam z tym problem że nie odbija do końca.spuszczam ręczny i dam redę nawet siłą przepchać samochód ale słychać w jednym kole że obcierają klocki.jak przeczyszczę i poleję WD40 to na jakiś czas jest ok i ręczy w tym kole odbija do końca jednak po jakimś czasie znów muszę to oczyścić i tak w kółko co kilka tygodni.czy są może jakieś smary lub jakieś inne środki bym mógł to z zewnątrz zabezpieczyć i żebym nie musiał tego tak często czyścić??

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 17 gru 2010, 18:12

popsikaj czymś do środka pod gumkę i rozruszaj tą dzwigienkę będziesz miał spokój na jakis czas a najlepiej było by jakbyś to rozebrał i wyczyścił tam jest tyle pewnie rdzy i dlatego nie odbija do końca ja u siebie już dwa razy rozruszałem to ale to na długo nie pomaga i chyba w przyszłym roku rozbiore kupię komplet uszczelek i zrobie ja wyjmuje zacisk wyrkręcam tłoczek i wtedy rozruszaj tą dzwignie

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: hudy » 18 gru 2010, 12:22

zaciski miałem oba robione bo były zapieczone i w ogóle ręcznego nie miałem.do obu był założony komplet uszczelek.teraz z jednym jest spokój a z drugim zaczęły się dziwne problemy właśnie z tym że nie odbija do końca.brakuje mu paru milimetrów i przez to lekko trą klocki o tarczę...czyli nie ma jakiegoś fajnego środka by to od zewnątrz zabezpieczyć by przynajmniej na jakiś dłuższy czas było ok a nie na kilka tygodni? jak odebrałem samochód z naprawy gdzie właśnie robili mi z tymi zaciskami to zaciski były całe wysmarowane takim białym może szarym smarem.dopóki trzymał się na zaciskach było wszystko ok ale od jakiegoś czasu już go nie ma i co jakiś czas muszę czyścić bo mi ie odbija do końca...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hamulce tarczowe, bębnowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl