[B4 1.9tdi 1Z] Nawiew na nogi w kazdym polozeniu pokretla
[B4 1.9tdi 1Z] Nawiew na nogi w kazdym polozeniu pokretla
Witam, wszystko było w porządku, aż nagle, przy którymś obrocie gałki od zmiany nawiewu, był wyczuwalny opór, nie chciało się obrócić, ale w trochę przy mocniejszym zakręceniu obróciło się, tylko od tej pory przy każdym położeniu pokrętła wieje zgodnie z jego położeniem, czyli ustawione ustawione na przednia szybę, to przednia szyba, na boki to wieje na boki, ale tez zawsze dmucha na nogi, nie można wyłączyć nawiewu na podłogę, jak temu zaradzić?
Ps. jest szansa, że ktoś to rozbierał i wie, co może być przyczyną, bo na razie cisza
Ps. jest szansa, że ktoś to rozbierał i wie, co może być przyczyną, bo na razie cisza
TDI80, witaj kolego, a nie zauważyłeś na podłodze jakigoś brudu typu starej zbutwiałej gąbki??? słuchaj, naprawiałem ostatnio nagrzewnice w swoej audicy, oczywiście sama nagrzewnica była ok, do naprawy były otuliny tych blaszek, które rozdzielają powietrze, gdzie zimne, gdzie ciepłe od nagrzewnicy, wystarczyło nakleić gąbkę (ja użyłem tej którą sie kładzie pod panele podłogowe na taśmie dwustronnej) wszystko działa jak należy, ale niektóre blaszki były wręcz bez uszczelnienia, one są z takimi dziurami a fabrycznie otulone taką gąbką, być może po prostu na tej blaszce, która odpowiada za nawiew na nogi gąbka sie zniszczyła i dlatego też tam leci powietrze, żeby to naprawić konieczne jest rozebranie całej deski....mnóstwo pracy
Kolego gmao czytaj ze zrozumieniem
Przy przekręcaniu albo pękła linka ( co jest mało prawdopodobne) albo mocowanie linki od nawiewu na nogi.przy każdym położeniu pokrętła wieje zgodnie z jego położeniem, czyli ustawione ustawione na przednia szybę, to przednia szyba, na boki to wieje na boki, ale tez zawsze dmucha na nogi, nie można wyłączyć nawiewu na podłogę