[80 B3 1.8 PM] problem z silnikiem
[80 B3 1.8 PM] problem z silnikiem
Witam forumowiczów.mam taki problem że auto jak postoi z dwa lub trzy dni to później silnik szarpie,jak daję gazu to tak jakby się dławił i ma tendencje do gaśnięcia a jak zgaśnie to ciężko go odpalić.jak uda się już odpalić to trzeba nim zrobić z 15 km i wszystko wraca do normy.co może być tego przyczyną?
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Zgodzę się z tobą ale to raczej pomaga na krótką metę też tak robiłem ale się nie obeszło do zakupu nowych przewodów,kopułki,palca rozdzielacza i świec. Problem znikną na jakiś czas bo doszła mi do zakupu cewka. Jeździ jak lala zostawiłem go bez palenia na dwa dni na dworku (trochę szkoda ale to dla testu) odpala jak tralala. <ok>Przemo80b3 pisze:. Przerabiałem ten sam problem. Problem tkwił w wilgoci w Przewodach i kopułce. Przemyłem wszystko w benzynie, wysuszyłem i problem znikł.
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
po WD-40 nie ma tego efektu, bo WD ma też właściwości smarujące, więc w kopułce zostanie tłusto. A benzyna dobrze odtłuszcza i po myciu benzyną, ona szybko odparuje i jest git. :lol:
Ja wcześniej też czyściłem WD-40 ale musiałem to powtarzać co miesiąc. Umyłem w benzynie, to od czerwca mam spokój :mrgreen:
Ja wcześniej też czyściłem WD-40 ale musiałem to powtarzać co miesiąc. Umyłem w benzynie, to od czerwca mam spokój :mrgreen:
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Przemo80b3, nom ja mam wymienioną kopułkę i palec i właśnie od tej wymiany zaczeły się takie wygibasy a nie szczelność jest między kopułką a podstawą , Na razie mam zrobiona prowizoryczną uszczelkę z taśmy izolacyjnej i na razie jest ok
ps jak miałem starą kopułkę to w zeszłą zimę nigdy takiego problemu nie było , gdybym nie musiał to bym nie wymieniał ale przebijała .
ps jak miałem starą kopułkę to w zeszłą zimę nigdy takiego problemu nie było , gdybym nie musiał to bym nie wymieniał ale przebijała .
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
- Przemo80b3
- Forum Audi 80