tak jak wczesniej pisalem, wycieki moga byc minimalne w kilku miejscach, ja podokrecalem opaski zaciskowe na koncach przewodow i wszystko ustalo
gibaj uklad jest szczelny nawet woda nie moze wyparowywac...
[1Z, ALL] ubywanie płynu w zbiorniku wyrownawczym
Panowie, pierwsza sprawa - sprawdzamy, czy podłoga w aucie pod nogami kierowcy i pasażera jest sucha, jeśli tak - nagrzewnica nie jest powodem ubytków płynu.
Dalej, patrzymy jak wygląda olej w silniku - są białe ślady, biała maź? Nie ma? Uszczelka pod głowicą, jest ok, chyba, że...
...łyka płyn na tłoki - sprawdzamy czy samochód nie kopci na BIAŁO. Jeśli nie, szukamy usterki dalej.
Sprawdzamy stan węży i opasek zaciskowych a także chłodnicy. Dla pewności można każdą troszeczkę dokręcić.
Można jeszcze na noc pod autem podłożyć karton, jak kapie to pod silnikiem.
W przyrodzie nic nie ginie, woda gdzieś musi uciekać, a właśnie opisałem drogi, którymi to robi. Szukajcie a znajdziecie
Dalej, patrzymy jak wygląda olej w silniku - są białe ślady, biała maź? Nie ma? Uszczelka pod głowicą, jest ok, chyba, że...
...łyka płyn na tłoki - sprawdzamy czy samochód nie kopci na BIAŁO. Jeśli nie, szukamy usterki dalej.
Sprawdzamy stan węży i opasek zaciskowych a także chłodnicy. Dla pewności można każdą troszeczkę dokręcić.
Można jeszcze na noc pod autem podłożyć karton, jak kapie to pod silnikiem.
W przyrodzie nic nie ginie, woda gdzieś musi uciekać, a właśnie opisałem drogi, którymi to robi. Szukajcie a znajdziecie