[b3 1.6D] obrotomierz z benzyny
[b3 1.6D] obrotomierz z benzyny
Witam.
Mam dziwny problem zakupilem zegary z obrotkiem od benzyny. Zgodnie z instrukcja z centrum Audi wlutowalem potencjometr, problem polega na tym ze jak ustawie wolne obroty potencjonometrem ok. 900-850 r.p.m. I jak dodam gazu wskazowka dochodzi do ok. 4,5k r.p.m czyli git ale jak zdejme noge z gazu to wskazowka pokazuje 1k r.p.m. czyli o 100r.p.m. Wiecej niz ustawialem. To normalne czy cos skopalem? Ten potencjometr dolutowalem do rezystorka(rezystorek zostawilem)
z gory dzieki pozdro.
Mam dziwny problem zakupilem zegary z obrotkiem od benzyny. Zgodnie z instrukcja z centrum Audi wlutowalem potencjometr, problem polega na tym ze jak ustawie wolne obroty potencjonometrem ok. 900-850 r.p.m. I jak dodam gazu wskazowka dochodzi do ok. 4,5k r.p.m czyli git ale jak zdejme noge z gazu to wskazowka pokazuje 1k r.p.m. czyli o 100r.p.m. Wiecej niz ustawialem. To normalne czy cos skopalem? Ten potencjometr dolutowalem do rezystorka(rezystorek zostawilem)
z gory dzieki pozdro.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Fighter001
- Forum Audi 80
A ja mam troche inne pytanie dotyczace obrotka z benzyny podpialem caly licznik do mojego td i obrotek ani drgnie a powinien pokazywac jakies tam glupoty bez modyfikacji ktora autor posta zastosowal. Dlaczego tak jest? Alternator ma nowy fabrycznie ale wyglada inaczej niz tradycyjny bardziej przypomina ten z b4 czy to jego wina? W mojej drugiej audi z silnikiem jk obrotek dziala. I kolejny problem to brak kontrolki od aku. Dlaczego po przekreceniu kluczyka nie zapala sie ona? Problem ten wystepuje w obu moich audi w ktorych mam budziki od benzin.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Fighter001
- Forum Audi 80
No wlasnie sprawdzalem to bo tak mam w 1.6d i tam obrotek dziala a tu tez jest wszystko podlaczone i nie dziala. Wydaje mi sie ze ten alternator ma poprostu tylko pusta wtyczke i juz. Jeszcze kiedys musze sprawdzic czy pod nogami kierowcy jest przekaznik od cisnienia oleju bo jak jest a to by nie dzialalo to by mi olej swiecil i piszczal po rozgrzaniu z tego co pamietam. A co z kontrolka akumulatora ma ktos pomysl na to? Zarowki sprawne bo sprawdzalem.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Fighter001
- Forum Audi 80