[B4 1.9 AAZ] Silnik bierze olej... duze ilosci. Pomocy :(
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Jeśli chodzi o zimną stronę to moim zdaniem jest ok. Gdyby tą stroną turbina brała ci litr oleju na 400km tak jak pisałeś to rzucała by nieźle tym olejem. Strona gorąca raczej też jest ok, bo w tym przypadku miałbyś niezłą siwą zasłonę dymną a pisałeś tylko o niebieski dymie, czyli oleju przepalanym przez silnik. Trzeba szukać więc gdzie indziej.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Mi to wygląda na totalnie zjechane prowadnice, brak uszczelniaczy zaworowych. Do tego separator oleju w odmie nic nie oddziela i turbina zasysa do siebie piękną mgiełkę olejową spod pokrywy zaworów.
Wspominałeś o remoncie głowicy - prowadnice zaworowe wymieniłeś na nowe czy tylko same zawory + uszczelniacze?
Obawiam się, że bez zdejmowania góry się nie obejdzie.
Jednak przed tym zabiegiem uwolnij odmę, puść ją obok samochodu, sprawdź czy mocno Ci z niej dmucha, czy spaliny mają jakiś kolor.
Wspominałeś o remoncie głowicy - prowadnice zaworowe wymieniłeś na nowe czy tylko same zawory + uszczelniacze?
Obawiam się, że bez zdejmowania góry się nie obejdzie.
Jednak przed tym zabiegiem uwolnij odmę, puść ją obok samochodu, sprawdź czy mocno Ci z niej dmucha, czy spaliny mają jakiś kolor.
Prowadnice zaworowe nowe zawory nowe prowadnice nowe ogólnie wszystko w głowicy nowe jakies niecałe pół roku temu i nie było z tym olejem problemu dopiero tak jakos od miesiace moze troche wiecej... pusciłem teraz wąz z odmy do butelki ale wogóle w niej sie nie zbiera olej ani nic
[ Dodano: 2011-01-04, 15:43 ]
no i co ma ktos pomysł ?? ja nadal obstawiam ze to turbina
[ Dodano: 2011-01-04, 15:43 ]
no i co ma ktos pomysł ?? ja nadal obstawiam ze to turbina
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Turbina to K14 na wolnej odmie turbo mokre.... dziś założyłem turbo od kumpla na parę dni na sprawdzenie Garrett T2 i zobaczymy czy to tu jest przyczyna. z tego co narazie zauważyłem to za mną pojawia sie chmurka niebieskiego dymu ale tylko jak przegazuje tak koło 5 tys. z wstępnych oględzin turbinka którą dziś założyłem nie ma luzów itp nie pluje olejem. jade zrobic jakies 200 km i wtedy sprawdze olej
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt: