Panowie wiem że temat już był itd, ale nigdzie nie uzyskałem (nie znalazłem) odpowiedzi.
Zacznę od tego że kupiłem auto z niedziałającym prędkościomierzem, mało tego licznik jest chyba z silnika 2,2, 2,6 albo innego, bo skala jest do 280 co przy silniku 8v 2.0 chyba nie jest normalne.
Nie wiem teraz czy to wina samego licznika czy po prostu jakiegoś ustrojstwa bądź normalnego bezpiecznika, co nie zmienia faktu że ani jednego ani drugiego zlokalizować nie potrafię.
Wracając do zmienionego licznika, to mam jeszcze dodatkowe te 3 budziki zegarek temp oleju i ciśnienie, co do temp. oleju to nie wiem jak on tam działa, ale patrząc na ciśnieniomierz to od przekręcenia kluczyka wskazówka ląduje na końcu skali czyli na 5 barach, co może być tego przyczyną ?
Co do zegarka to jak to dziadostwo przestawić ?
[audi c4 2.0 AAD] nie działa prędkościomierz i naliczanie km
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
kupiłem nowy licznik na allegro ale od silnika 2,3 z tego co patrzyłem to ma te same parametry co tek który tam powinien być, czyli obroty do 7 i skala do 240 niby... a teraz mam do 280, no i nie działa prędkościomierz...
Mam nadzieje że wymiana pomoże, przynajmniej w przypadku naliczania km i prędkościomierza, bo nawet nie mam jak zaznaczyć kiedy wymienić olej no i przydałoby się jakoś obliczyć spalanie
Mam nadzieje że wymiana pomoże, przynajmniej w przypadku naliczania km i prędkościomierza, bo nawet nie mam jak zaznaczyć kiedy wymienić olej no i przydałoby się jakoś obliczyć spalanie