1,9.tdi B4 Ile "normalnie" może palić oleju
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Motodoktor=śmierć silnika ,po prostu robi z oleju galaretę ,a co się wtedy dzieje na mrozie nie muszę już pisać .Zużycie ok.1-1,5 litra oleju na 10 tys to nie tragedia,tym bardziej że z twojego opisu wynika , że część oleju ci jednak wyciekamodern25 pisze: No i między innymi włąśnie dla tego się pytam czy te uszczelniacze typu "motodoktor" to sie nadaje do czegoś i czy nie zaszkodzi nie pozatyka czegoś co nie powinno być zatkane. ?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Używkakamilek89 pisze: a teraz pytanie: turbo regenerować czy szukać dobrej używki??
Nic innego ci nie podejdzie bez rzezby ,ja bym nie kombinował bo nasze t15 dają radę i pochodzą z czasów kiedy robiono porządne rzeczy ,na długie lata ,nie to co terazkamilek89 pisze:a jeśli szukać używki to ori czy już pokusić się na coś innego
a ile masz dać za używkę?? no i też nie wiesz jak długo pojeździsz na tej używce. Nie lepiej zregenerować swoje, mieć gwarancję i wiedzieć co się ma?? ja dla przykładu regenerowałem turbo 2 lata temu, kosztowało mnie to 600zł i co najmniej roczna gwarancja była (nie pamiętam czy może nie więcej) i jestem bardzo zadowolony. Tylko na początku jak się turbo po regeneracji włączało to oglądałem się czy coś na sygnale nie jedzie, tak przyjemnie pogwizdywało i pogwizduje nadal, ale już przywykłem:) no i wiem co mam...