[cabrio 2,3 NG] ucieka tył na ślizgim
-
- Forum Audi 80
[cabrio 2,3 NG] ucieka tył na ślizgim
Witam serdecznie
mam problem z moim cabrio taki ze teraz w tą pogode nie da sie jechac szybciej niz 50 km na godzine poniewaz czuc jak momentami ucieka tył
Auto ma obnizone zawieszenie bardzo sztywne,opony zimowe 195/65/15 które mają 2 lata z dobrym bieznikiem około 7mm jest po ustawieniu geometri nie posiada luzów itp
Co to moze byc ze tak sie dzieje?nadmieniam ze na suchej lub mokrej drodze jest wszystko ok,dzieje sie tylko tak jak popada snieg
Czy moze to byc wina zawieszenia?
mam problem z moim cabrio taki ze teraz w tą pogode nie da sie jechac szybciej niz 50 km na godzine poniewaz czuc jak momentami ucieka tył
Auto ma obnizone zawieszenie bardzo sztywne,opony zimowe 195/65/15 które mają 2 lata z dobrym bieznikiem około 7mm jest po ustawieniu geometri nie posiada luzów itp
Co to moze byc ze tak sie dzieje?nadmieniam ze na suchej lub mokrej drodze jest wszystko ok,dzieje sie tylko tak jak popada snieg
Czy moze to byc wina zawieszenia?
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
marysienka87, nigdy nie mam zastrzezen co do tego ze pyta tu kobieta bo wiekszosc uzytkowniczek tego forum jest wiekszymi fachmankami niz ja, dlatego nie obaz sie jak Ci poradze zeby sprawdzic czy dokrecone sa sroby... jak pisze nie robie tego z przekasem, ale byl tu jeden uzytkownik cabrio (tez dobry modziarz;p) i glowilismy co to moze byc, a okazala sie pierdola o kotrej nikt nie pomyslal ;]
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
do enzoo-
w zimie nie zostawiam na recznym nigdy .. może i jestem blond, ale to nie ma nic wspólnego z moją inteligencją :p
[ Dodano: 2011-01-07, 20:31 ]
Norbi tył ucieka różnie, ale przeważnie na prawo, chodź dziś jak jechałam- szosa może nie jest sucha, ale nie ma lodu i nie ma żadnego rzucania tyłu, nie wiem czemu tak sie dzieje a powiem szczrze,że jak mam jechac 50-60 km/h i to z rzucającym tyłem
( czyli tak jakby ze strachem) to powiem,że niemam frajdy z jazdy. Dpiero dzis po ok 3tyg jechałam nią 130 km/h i to jest jazda.
[ Dodano: 2011-01-07, 20:37 ]
a kolega Kolczat może poprostu ma dobre drogi u siebie,że sportowe zawiesznie pasuje, bo u mnie niestety nie mam taiego luksusu i drogi są kiepskie
w zimie nie zostawiam na recznym nigdy .. może i jestem blond, ale to nie ma nic wspólnego z moją inteligencją :p
[ Dodano: 2011-01-07, 20:31 ]
Norbi tył ucieka różnie, ale przeważnie na prawo, chodź dziś jak jechałam- szosa może nie jest sucha, ale nie ma lodu i nie ma żadnego rzucania tyłu, nie wiem czemu tak sie dzieje a powiem szczrze,że jak mam jechac 50-60 km/h i to z rzucającym tyłem
( czyli tak jakby ze strachem) to powiem,że niemam frajdy z jazdy. Dpiero dzis po ok 3tyg jechałam nią 130 km/h i to jest jazda.
[ Dodano: 2011-01-07, 20:37 ]
a kolega Kolczat może poprostu ma dobre drogi u siebie,że sportowe zawiesznie pasuje, bo u mnie niestety nie mam taiego luksusu i drogi są kiepskie
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80